Slika je simbolična. Foto: BOBO/Igor Kupljenik
Slika je simbolična. Foto: BOBO/Igor Kupljenik

Z Darsa sporočajo, da po koncu praznikov in počitnic pričakujejo povečan promet iz smeri turističnih krajev proti osrednji Sloveniji in Avstriji. Zaradi praznika v tujini je v četrtek pričakovati močno povečan tranzitni promet, ki se bo združil z dnevnimi prometnimi konicami v Sloveniji.

Začenjajo se različna dela na cestah

Opozarjajo tudi, da se po več delih Slovenije začenjajo dela na cestah.

Na štajerski avtocesti se na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico začenja obnova voziščne konstrukcije, ki bo trajala do sredine oktobra. V prvi fazi del, ki bo predvidoma potekala do konca maja 2024, bosta zaprta prehitevalna pasova, promet bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer. V četrtek, 9. maja 2024, med 23.00 in 23.30, bo na odseku avtoceste A1 med Krtino in Domžalami proti Ljubljani popolna zapora zaradi odstranitve portala. Do predvidoma 30. maja 2024 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Arjo vasjo in Šentjakobom zaprt odstavni pas in občasno vozni pas zaradi zamenjave kažipotne signalizacije.

Stanje na cestah

Aktualno stanje na cestah lahko spremljate tudi na našem portalu.

V predelu Ljubljane z okolico na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami poteka obnova voziščne konstrukcije. V drugi fazi del, ki bo predvidoma potekala do sredine maja 2024, bo promet potekal po dveh zoženih pasovih polovice avtoceste proti Kranju. Hitrost je omejena na 60 km/uro. Zaprta je tudi priključna cev predora Šentvid, ki s Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz je urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice. Zaprt je priključek Podutik v smeri Brda.

Na gorenjski avtocesti se po zimski prekinitvi nadaljuje obnova odseka gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica in Lipce proti Karavankam. Do konca julija 2024 bo promet na razdalji približno dveh kilometrov potekal po lani obnovljeni polovici avtoceste dvosmerno po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje zaradi obnove vozišča ter viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4.

Na pomurski avtocesti in hitri cesti se nadaljujejo dela obnove vozne površine na avtocesti A5 Turnišče–razcep Dolga vas, na razcepu Dolga vas, na delu odseka A5 med razcepom Dolga vas in Lendavo ter na hitri cesti H7 (od A5 do krožišča Dolga vas). Zaprt je priključek Dolga vas v smeri razcepa Dolga vas. Vozniki, ki so iz smeri starega mejnega prehoda Dolga vas namenjeni proti razcepu Dolga vas, ne morejo zapustiti hitre ceste H7 v priključku Dolga vas, prav tako se na tem priključku ne morejo vključiti na hitro cesto proti razcepu Dolga vas.

Popolna zapora Linhartove ceste v Ljubljani

Zastoji na cestah ob koncu tedna
Konec tedna večja gneča na cestah