Nekateri so začeli govorice, da se ponavlja leto 2007. Foto: AP
Nekateri so začeli govorice, da se ponavlja leto 2007. Foto: AP

Losangeleška policija je potrdila, da je bilo na naslov slavnega hotela Chateau Marmont v poznih večernih urah poslano reševalno vozilo – dobili naj bi prijavo, da je tam poškodovana ženska. Po besedah policistov naj bi šlo za morebitni napad s smrtonosnim orožjem, osumljenec naj bi grozil ljudem na lokaciji. Na koncu niso ugotovili, ali se je kaznivo dejanje dejansko zgodilo ali ne. Kaj se je dogajalo pred klicem, še vedno ni jasno, saj so vsi, vključno s klicateljem, že odšli.

Kmalu so po spletu zakrožile fotografije Britney Spears, ki je iz sobe prišla bosa, k prsim pa je stiskala blazino, odeta je bila z odejo. "Naredila je nekaj korakov, se obrnila in šla nazaj, ne da bi šla na nosila," je dejal očividec za Entertainment Tonight.

Ob njej je bil tudi Paul Richard Soliz, nekdanji hišni oskrbnik zvezdnice, s katerim naj bi bila Spears v zvezi, odkar se je njen zakon s Samom Asgharijem končal lanskega avgusta. Čeprav naj bi se že septembra razšla, deloma zaradi njegove zločinske zgodovine, sta se kasneje le pobotala.

Nekateri trdijo, da so policijo in reševalce poklicali, ker naj bi se par hudo sprl. Čeprav pevke niso odpeljali v bolnišnico ter naj bi bila v redu in že doma, je incident znova sprožil zaskrbljenost glede njenega počutja.

"Podtaknila mi je, kot je to delala nekoč"

42-letnica se je že oglasila na družbenih omrežjih in vse trditve, da je poškodba posledica njunega spora, oklicala za lažne – padla naj bi med skokom v sobi. Zatrdila je, da si je zgolj zvila gleženj, reševalci pa naj bi se na njenih vratih pojavili nezakonito. "Čeprav niso vstopili v mojo sobo, sem se počutila nadlegovano," je zapisala in poudarila, da so po nepotrebnem pretiravali, saj je zgolj potrebovala led. Zatem je še jezno pristavila, da se zaradi tega namerava preseliti v Boston.

Po njenem mnenju naj bi bila v zmedo vpletena njena mama, s katero sicer ni govorila že pol leta – še preden je novica obkrožila svet, naj bi jo o incidentu klicala. "Podtaknila mi je, kot je to delala nekoč. Ne prenesem je," je še nadaljevala. "V tem času si želim spoštovanja, da ljudje razumejo, da vsak dan postajam močnejša," je še pristavila.

Za ameriško glasbenico je sicer naporen teden – z očetom sta dosegla dokončno zunajsodno poravnavo glede skrbništva. Čeprav je bilo to prekinjeno novembra leta 2021, je ostalo še nekaj zadev, kot je plačilo odvetnikom, ki so pomagali upravljati skrbništvo, o katerih se je bilo treba dogovoriti in bi se lahko spremenile v še eno sodno bitko. Tej sta se tako uspešno izognila.

Obenem je njena ločitev od Sama Asgharija postala uradna, ločitveni postopek naj bi zaradi predporočne pogodbe, ki je ni izpodbijal, potekal brez večjih zapletov.