"Zdaj sem v Brooklynu, sem v New Yorku. Končno sem prišel." Foto: AP

V 60. letih prejšnjega stoletja, ko je bila beatlomanija v polnem razmahu vsepovsod po svetu, je nekdo posnel tudi eno izmed mnogih zvestih ameriških oboževalk zasedbe The Beatles. "Paul McCartney, če poslušaš – Adrienne iz Brooklyna te ljubi z vsem srcem," je v mikrofon priznalo dekle, obkroženo z drugimi navdušenci.

Na stari video je očitno po več desetletjih naletel tudi sam zvezdnik, ki ga je objavil na družbenih omrežjih. Adrienne pa je 60 let po tem, ko mu je prvič izpovedala ljubezen, končno le dobila tudi njegov odziv.

"Živio, Adrienne, Paul tu. Videl sem tvoj video. Zdaj sem v Brooklynu, sem v New Yorku. Končno sem prišel. Imam fotografsko razstavo, pridi in si jo oglej," je pozvala 81-letna glasbena ikona, ki jo je tako povabil na arhivsko popotovanje Paul McCartney Photographs 1963–64: Eyes of the Storm, ki so ga pravkar odprli v Brooklynskem muzeju, poroča People.

Tam bo vse do 18. avgusta na ogled več kot 250 fotografij, ki jih je ustvaril McCartney na vrhuncu beatlomanije v letih 1963 in 1964, ko je člane prva ameriška turneja pred 60 leti ponesla med zvezde. V opisu objave je muzej zapisal: "In Adrienne iz Brooklyna, če poslušaš – tudi Paul McCartney iz Liverpoola te ima rad."

Nekateri komentatorji so se pošalili, koliko časa si je McCartney vzel za odgovor. "Če je še živa, jo bo verjetno ubilo navdušenje zaradi tega," je zapisal nekdo, drugi pa je pristavil: "Dolgo je čakala, Paul."