Črna kronika
slice
Na štajerski avtocesti vozil v napačno smer in povzročil nesrečo
Vozil s preveč alkohola v krvi, 20. januar 2019 ob 13:45 V soboto zvečer malo pred 21. uro sta nekoliko naprej od cestninske postaje Dobrenje na štajerski avtocesti Pesnica‒Šentilj A1 v smeri Avstrije trčila dva osebna avtomobila, v katerih sta bila dva človeka, ki sta se huje in laže poškodovala.
22
Hrvaška policija prijela slovenskega tihotapca ljudi
21
19. januar 2019 ob 18:42 Slovenskega državljana, ki je tihotapil nezakonite prebežnike, so hrvaški policisti aretirali po večurnem intenzivnem iskanju na območju Huma v Istri. Privedli so ga na policijsko postajo v Buzetu in proti 26-letniku uvedli preiskavo.
V mizarskem podjetju na Pijavi Gorici se je smrtno ponesrečil delavec
18. januar 2019 ob 18:47 Delavec v mizarskem podjetju na Pijavi Gorici je kljub posredovanju reševalcev in gasilcev umrl za posledicami poškodb.
38-letni morilec mame na dolgo zdravljenje
18. januar 2019 ob 12:53 Po sklepu sodišča se bo Elvir Rastoder, ki je maja v predmestju Berna v Švici ubil svojo mamo, do preklica zdravil v mariborski enoti za forenzično psihiatrijo.
V sojenju zaradi preskakovanja čakalnih vrst prvo priznanje krivde
8
17. januar 2019 ob 19:03 Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je zaradi domnevnega podkupovanja v UKC-ju Ljubljana za preskakovanje čakalnih vrst pri določenih zdravnikih s predobravnavnim narokom začelo sojenje zoper deset ljudi in dve podjetji.
Iz odklenjenega avtomobila varnostne službe ukradli milijon evrov gotovine Varnostnika sta na sedežu podjetja Aktiva v Trnovljah pri Celju pustila odklenjen službeni blindiran avtomobil, iz njega pa so jima ukradli milijon evrov gotovine. Preiskovalci sumijo, da so tatovi imeli notranje informacije.
47
Gorenjski kriminalisti so iz ujetništva rešili postovko Kriminalisti so na podlagi prijave DOPPS-a na Gorenjskem zasegli zaščiteno ptico ujedo postovko, ki je bila leto in pol zaprta v kletki na dvorišču.
9
Na škofjeloški obvoznici v prometni nesreči umrl voznik Na škofjeloški obvoznici sta ob 15.30 silovito trčila dva osebna avtomobila.
Sopotnica umrla v prometni nesreči blizu Nove Gorice Nekaj po 17. uri se je na regionalni cesti med Dornberkom in Branikom v občini Nova Gorica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.
Kriminalisti preiskujejo sum davčnih utaj pri uvozu luksuznih avtomobilov Kriminalisti na območju več policijskih uprav - Novo mesto, Ljubljana, Kranj, Celje in Nova Gorica - ter v tujini izvajajo hišne preiskave pri odkrivanju gospodarskih kaznivih dejanj.
18
Nesreča pri podiranju dreves usodna za 77-letnika V okolici Trbovelj se je pri podiranju dreves na zasebnem zemljišču zgodila nesreča, v kateri je zaradi poškodb umrl 77-letnik.
Pri Mozirju 41-letnik z avtomobilom trčil v drevo in umrl V Dobrovljah pri Mozirju je v nesreči umrl 41-letni voznik osebnega vozila, ko je med vzvratno vožnjo v prostem teku po klancu navzdol trčil v drevo in padel iz vozila.
Kemičarka forenzičnega laboratorija: Delci, najdeni na Milku Noviču, so značilni za streljanje V nadaljevanju sojenja Milku Noviču za umor nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika je glede delcev streljanja, najdenih na Novičevih dlaneh, glavi in jakni pričala kemičarka z NFL-ja Ester Ceket.
62
V primeru Kengurujčki vložena kazenska ovadba zaradi surovega ravnanja v škodo desetih otrok Policisti so v primeru Kengurujčki kazensko ovadili 67-letnico zaradi suma zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, v preiskavi so potrdili, da je osumljenka nekatere otroke hranila na silo in pri pripravi na počitek povijala v rjuho.
17
Predrznež poklical policijo, češ da je imel nesrečo, v resnici pa je potreboval le prevoz Mariborčan je v ponedeljek zvečer poklical policijo, ker naj bi imel prometno nesrečo. Potem ko policisti na kraju niso našli nobenih sledi, so ugotovili, da jih je poklical, ker je potreboval prevoz, med vožnjo pa jim je skušal ukrasti še fotoaparat.
29

Kazalo