Aktualno
link
Prestižna britanska kostumska drama z oskarjevskima nominirankama v glavnih vlogah: Marija Škotska je točno tak tip filma, kakršen v sezoni nagrad skoraj samoumevno zleze med nominirance in favorite. Kaj se je torej sfižilo, da je tokrat ostal spregledan?
Film
link
Po Houellebecqovi distopični viziji Francije bodo posneli TV-serijo
1
18. januar 2019 ob 19:04 Štiri leta po izidu bo kontroverzni roman Michel Houellebecq Podreditev dobil še televizijsko predelavo. Po pisateljevem orisu Francije, v kateri leta 2022 na volitvah za predsednika zmaga zmerni islamist, bodo posneli TV-serijo.
Več novic ...
Oder
Razstave
link
S fotografijami vulv proti tabujem, ki spremljajo ta del ženskega telesa
35
19. januar 2019 ob 12:45 Kolumbijska umetnica Melisa Vargas je na razstavi Vulva, cvet mojega življenja, v čilenski prestolnici Santiago na ogled postavila 25 fotografij vulv različnih žensk.
Več novic ...
Gledamo
link
Igram, sem
12. januar 2019 ob 18:37 Res je sicer, da je filmska produkcija v zadnjih nekaj desetletjih, z vstopom v dobo digitalnega, doživela svojsko preobrazbo, pri čemer je bilo določenih sprememb deležno tudi polje filmske igre.
Več novic ...
Poslušamo
link
Socialist Disco. Dancing Behind Yugoslavia's Velvet Curtain 1977–1987.
33
5. december 2018 ob 19:59 Kompilacija Socialist Disco. Dancing Behind Yugoslavia's Velvet Curtain 1977–1987. oziroma Socijalistički disco. Ples iza jugoslavenske baršunaste zavjese 1977.–1987.
Več novic ...
Knjige
link
Pesnica, ki je izdajala imena Nobelovih nagrajencev, izstopila iz Akademije
2
19. januar 2019 ob 16:33 Švedska Akademija, ki podeljuje Nobelovo nagrado za književnost, je izgubila še eno članico. Njihove vrste zapušča pesnica, za katero je preiskava pokazala, da je več let še pred uradno oznanitvijo razkrivala imena nobelovcev.
Več novic ...
Drugo
link
Zgodba o klopeh in ljudeh: urbanistični podvig, ki povezuje Mariborčane
1
20. januar 2019 ob 11:00 Društvo Zgodba o klopeh in ljudeh v Mariboru od leta 2015 postavlja unikatne klopi, ki so popestrile že marsikateri, doslej morda skriti kotiček mesta. Tako želijo znova oživiti javni prostor in spodbuditi povezovanje ljudi.
Več novic ...
Beremo
link
Alenka Jovanovski: Tisoč osemdeset stopinj
1
18. januar 2019 ob 19:29 Alenka Jovanovski je pesnica, literarna zgodovinarka, prevajalka in literarna kritičarka, ki je leta 2004 prejela Stritarjevo nagrado. Z drugo pesniško zbirko Tisoč osemdeset stopinj je dokazala, da je zagotovo ena od današnjih močnejših pesniških glasov.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Na moje oči: Največja razstava sodobne iraške fotografije
6. december 2018 ob 08:16 V G aleriji Jakopič danes odpirajo razstavo Na moje oči: Zgodbe iz Iraka, kjer so razstavljene fotografije šestih iraških fotografov mlajše generacije, poleg pa še dela iz arhiva fotografa, ki je ...
Več novic ...
Izbor

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Martin Freeman
3
19. januar 2019 ob 17:28 Pred kratkim sem imel priložnost osebno spoznati Michaela Caina. On je bil eden od razlogov, da sem sploh postal igralec. Moral sem se prav pripraviti. Ponudim mu torej roko in rečem:' Zdravo, jaz sem Michael.' On pa: 'Ne, jaz sem Michael, ti si Martin.'
Več novic ...
Kazalo