Drugo
slice
Zgodba o klopeh in ljudeh: urbanistični podvig, ki povezuje Mariborčane
S postavljanjem klopi po Mariboru do povezovanja ljudi, 20. januar 2019 ob 11:00 Društvo Zgodba o klopeh in ljudeh v Mariboru od leta 2015 postavlja unikatne klopi, ki so popestrile že marsikateri, doslej morda skriti kotiček mesta. Tako želijo znova oživiti javni prostor in spodbuditi povezovanje ljudi.
1
Modri osliček Ariol odpira festival Bobri
19. januar 2019 ob 10:12 S prvimi delavnicami, filmi in gledališkimi predstavami se začenja 11. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri.
Jubilejno "osveženi" Tintin v Kongu: zaradi rasizma neprimerna izbira?
5
15. januar 2019 ob 13:53 Ob 90-letnici stripovskega junaka Tintina so založniki za digitalizacijo izbrali prav sporno kongovsko dogodivščino, ki del javnosti že nekaj časa razburja zaradi rasističnih elementov.
Lendavska kandidatura za prestolnico kulture se zapleta
4
16. januar 2019 ob 19:52 Programski svet, ki pripravlja kandidaturo Lendave za evropsko prestolnico kulture leta 2025, sta po zamenjavi na županskem stolčku zapustila najvplivnejša moža ‒ Mitja Čander in Aleš Šteger.
Mozartova hiša in Freudov muzej zanimata vse več obiskovalcev Dunaja
15. januar 2019 ob 11:09 V Mozartovi hiši in v Muzeju Sigmunda Freuda na Dunaju so imeli lani rekordno število obiskovalcev.
Kaj je seks? Alenka Zupančič na Filozofskem teatru v Zagrebu na temo spolnosti. Na nocojšnjem in tudi prvem letošnjem večeru Filozofskega teatra bodo v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu gostili slovensko filozofinjo Alenko Zupančič, ki bo v svojem predavanju spregovorila predvsem na temo svoje zadnje knjige Kaj je seks?.
1
Servis za ustvarjalce: odgovor na izzive fleksibilizacije in prekarizacije dela Društvo Asociacija in kreativni center Poligon razvijata Servis za ustvarjalce, namenjen samozaposlenim na področju kulture in kreativnih industrij.
1
Disident in dentofit. Moja udeležba v študentskem gibanju 1968–1972 V stari Sloveniji (1945–1991) je imela družbena paranoja izvršilni organ, ki se mu je reklo Udba (izpeljano iz srbske kratice UDB za Upravu državne bezbednosti).
11
Velika Prešernova nagrajenca sta Filip Robar Dorin in Bjanka Adžić Ursulov Prešernovi nagradi za življenjsko delo letos prejmeta kostumografka in scenografka Bjanka Adžić Ursulov ter režiser in scenarist Filip Robar Dorin.
9
Vplivi hladnovojne propagande na sodobne interpretacije študentskih gibanj leta 1968 V prispevku bom obravnaval dve temi na dveh ravneh. Na prvi ravni se bom ukvarjal s politično levico leta 1968.
4
Naval jugonostalgije: Titov kip spet sredi Podgorice, nekoč Titograda V črnogorski prestolnici Podgorica so pred kratkim odkrili bronast kip nekdanjega jugoslovanskega vodje Josipa Broza - Tita, 70 let staro delo velikega hrvaškega kiparja Antuna Augustinčića.
62
V Arboretumu bi na novo postavili Souvanov dvorec: "To je naša dolgoletna želja in dolžnost" Arboretum Volčji Potok danes obiskovalce privablja predvsem s svojimi parkovnimi ureditvami, vodstvo pa razmišlja tudi o rekonstrukciji leta 1944 požganega Souvanovega dvorca.
12
Asociacija: "Nekatera določila enoletnih projektnih razpisov zavirajo razvoj neodvisne produkcije" Po mnenju društva Asociacija nekatera določila glede enoletnih projektnih razpisov ministrstva za kulturo zavirajo razvoj neodvisne kulturnoumetniške produkcije. Na ministrstvu odziv razumejo kot prispevek k dialogu o spremembah na tem področju.
1
Sočasnost ali interakcija? Kristin Ross si v svoji knjigi Maj 68 in njegovo posmrtno življenje prizadeva upreti hegemonistični interpretaciji študentskega upora v Franciji kot pretežno generacijskem pojavu, omejenem na ...
5
Uhani – džezvice, ki iz Ljubljane romajo na sarajevsko Baščaršijo Anto Bartulović je mali veliki človek – iznajditelj, umetnik, obrtnik, predvsem pa humanist. V Ljubljani ga najdete v mirnem kotičku Rožne doline, ob potoku Glinščica, kjer ima majhno delavnico.
2

Citat
link
Martin Freeman
3
19. januar 2019 ob 17:28 Pred kratkim sem imel priložnost osebno spoznati Michaela Caina. On je bil eden od razlogov, da sem sploh postal igralec. Moral sem se prav pripraviti. Ponudim mu torej roko in rečem:' Zdravo, jaz sem Michael.' On pa: 'Ne, jaz sem Michael, ti si Martin.'
Več novic ...
Izbor
Kazalo