Gledamo
slice
Marija Škotska
Stilizirana kostumska drama z zelo sproščenim odnosom do zgodovinskih dejstev, 20. januar 2019 ob 17:36 Prestižna britanska kostumska drama z oskarjevskima nominirankama v glavnih vlogah: Marija Škotska je točno tak tip filma, kakršen v sezoni nagrad skoraj samoumevno zleze med nominirance in favorite. Kaj se je torej sfižilo, da je tokrat ostal spregledan?
Igram, sem
12. januar 2019 ob 18:37 Res je sicer, da je filmska produkcija v zadnjih nekaj desetletjih, z vstopom v dobo digitalnega, doživela svojsko preobrazbo, pri čemer je bilo določenih sprememb deležno tudi polje filmske igre.
Starec in pištola
2
8. januar 2019 ob 11:05 "Tik preden je Forrest Tucker dopolnil 79 let, se je še zadnjič odpravil na delo. Čeprav je bil s svojimi prodornimi modrimi očmi in skrbno počesanimi belimi lasmi še vedno videti osupljivo, se je seznam njegovih starostnih tegob vztrajno podaljševal ..."
Južni veter
2
6. januar 2019 ob 12:19 Petar Maraš je mlad in podjeten član utečene beograjske združbe avtomobilskih tatov, ki pazijo, da s svojo zmernostjo letijo pod radarjem oblasti ...
Maria by Callas
5. januar 2019 ob 11:34 Da bi zaslutili, kakšne vrste biografski film je Maria Callas režiserja Toma Volfa, se moramo onkraj slovenskega prevoda ozreti k izvirnemu naslovu, ki se glasi Maria by Callas.
Mary Poppins se vrača Pa se je le vrnila!
2
Tatiči Hirokazu Koreeda s svojo "umetnostjo empatije", ki je mojstrsko utelešenje našla v Tatičih, naslika precej drugačen portret sodobne Japonske, kot ga ponujajo podobe tehnološko sijajnih megalopolisov.
2
Človeški glas v SNG-ju Nova Gorica: ko je telefon še edina vez Brez telefona si ne znamo predstavljati svojega življenja; telefon že vse od začetkov obstoja krepi status povezovanja na daljavo, žica pa je (bila) očitna vez. Čeprav je ta pogosto vprašljiva.
Filmska recenzija: Aquaman Mit o Atlantidi, domnevnem starodavnem otoku, ki naj bi se potopil na dno Atlantskega oceana, buri človeško domišljijo že stoletja.
4
Filmska recenzija: Robin Hood Smrt, davki in ciklična vračanja Robina Hooda – nekatere stvari so v življenju pač stalnica. V najnovejšem utelešenju skuša Robin iz Loxleyja zajahati trend filmov o superjunakih.
27
Filmska recenzija: Kursk, prekletstvo globine Ko je konec osemdesetih let prejšnjega stoletja padel berlinski zid, tista stvarna manifestacija geopolitičnega koncepta železne zavese, v kateri se je udejanjala vsa brutalnost in absurdnost ...
4
Filmska recenzija: Suspiria Romantična drama Pokliči me po svojem imenu , obsijana s soncem italijanskega podeželja in zavita v topel plašč nostalgije, je bila marsikomu eden najljubših filmov lanskega leta.
4
CoFestival: Razprtost uprizoritvenih situacij Kako lahko na uprizoritve letošnjega CoFestivala pogledamo skozi konstrukcijo različnih materialnosti in kako se te razpirajo gledalcem?
Filmska recenzija: Vdove Liam Neeson ima, kot veste, "zelo specifičen nabor sposobnosti ", ki pa v Vdovah , popolnoma nekonvencionalni kriminalki o "še zadnjem velikem roparskem podvigu", ne bodo prišle v poštev.
12
Filmska recenzija: Zimske muhe Za redkokaterega filmskega ustvarjalca lahko rečemo, da z vsakim novim filmom ne razočara, še redkejši pa z vsakim novim delom navdušijo. Eden izmed njih je prav gotovo Olmo Omerzu.

Gledamo
link
Marija Škotska
20. januar 2019 ob 17:36 Prestižna britanska kostumska drama z oskarjevskima nominirankama v glavnih vlogah: Marija Škotska je točno tak tip filma, kakršen v sezoni nagrad skoraj samoumevno zleze med nominirance in favorite. Kaj se je torej sfižilo, da je tokrat ostal spregledan?
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo