Lokalne novice
slice
Na licitaciji lesa več lepih javorjev rebrašev, prvič hlodovina tudi iz državnih gozdov
Lani so lastniki sodelovali s 3.094 hlodi, letos pričakujejo podobne številke, 20. januar 2019 ob 10:49 Organizatorji slovenjegraške licitacije vrednejšega lesa pripravljajo vse potrebno za kupce. Ponagajal jim je sneg, saj so morali z več kot 2.000 kubičnih metrov hlodov očistiti sneg. Lanska dražba je bila rekordna, podobno pričakujejo tudi letos.
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Ljubljanski pajki imajo vse manj dela, lani odpeljali 2.390 vozil
21
19. januar 2019 ob 11:45 Pajki v Ljubljani iz leta v leto odpeljejo manj vozil, ki napačno parkirana ovirajo promet. Lani so tako po nalogu mestnih redarjev odpeljali 2.390 vozil, kar je za okoli polovico manj kot leta 2015, ko so odpeljali 4.863 vozil.
Gorica: Na shodu neofašistov 30 ljudi, na protifašističnem okoli 200
145
19. januar 2019 ob 14:07 Italijanski neofašisti odreda X Mas in skrajno desničarsko gibanje CasaPound so v Gorici na obletnico fašističnega poraza pri Trnovem pri Gorici pripravili marš. V odgovor je na ločeni lokaciji ob meji s Slovenijo potekal shod protifašistov.
Radgona: Delavci iz agencije 1A Personal prejeli odpovedi
27
18. januar 2019 ob 20:47 Večina od 150 zaposlenih, pretežno iz Slovenije, ki so bili zaposleni v agenciji 1A Personal v Radgoni, je namesto novembrske in decembrske plače z božičnico prejela odpovedi. Zaradi socialne stiske so številni na robu obupa.
Prodaja Term Lendava: kaj je v ozadju prodora madžarskega kapitala v Slovenijo?
19
17. januar 2019 ob 21:05 V zadnjem času se močno povečuje zanimanje madžarskega kapitala za vlaganja v Slovenijo. Banka OTP si ogleduje projekt Emonika, madžarska investicija v 2. tir še ni razjasnjena, madžarskemu podjetju prodajajo Terme Lendava.
Kitajski najemniki mariborskega letališča v odpoved najemne pogodbe Družba Aerodrom Maribor, prek katere kitajski lastniki družbe SHS Aviation zadnji dve leti najemajo letališko infrastrukturo države na mariborskem letališču, je odpovedala najemno pogodbo.
34
Začetek sojenja glede Blejskega filmskega festivala se očitno vse bolj izmika Marko Gajić in Danijel Utješanović sta se pred petimi leti lotila projekta Blejskega filmskega festivala, k sodelovanju sta pritegnila Radeta Šerbedžijo in Branka Đurića, vendar velikopotezno zastavljenemu festivalu ciljev ni uspelo doseči.
V Sinagogi Maribor razstava o sovjetskem oficirju judovskega rodu in film o vstaji taboriščnikov, ki jo je vodil Z drevišnjim odprtjem razstave in projekcijo filma se v Sinagogi Maribor uradno začenja program oznamovanja letošnjega mednarodnega dneva spomina na žrtve holokavsta.
1
Bržana pooblastili za zastopanje v upravnem sporu, ki ga je sprožil Popovič Koprski občinski svet je župana Aleša Bržana pooblastil za zastopanje v postopkih, ki jih je pred upravnim sodiščem sprožil Boris Popovič. Pooblastilo je potrebno, ker se pritožba nanaša na sklep občinskega sveta, s katerim so Bržanu podelili mandat.
3
Lendavska kandidatura za prestolnico kulture se zapleta Programski svet, ki pripravlja kandidaturo Lendave za evropsko prestolnico kulture leta 2025, sta po zamenjavi na županskem stolčku zapustila najvplivnejša moža ‒ Mitja Čander in Aleš Šteger.
4
Županja Šmarjeških Toplic predstavlja pritožbo občinskemu svetu Na lanskih županskih volitvah za dva glasova poražena šmarješka županja Bernardka Krnc se je v zvezi z izvedbo lokalnih volitev in ugotovitvijo volilnega izida pritožila občinskemu svetu. Če bo svet sledil pritožbi, je mogoča ponovitev na enem volišču.
1
Za nenujni obisk ambulant za nujno pomoč na Gorenjskem bo treba plačati V sedmih gorenjskih dežurnih ambulantah in ambulantah nujne medicinske pomoči bodo začeli zaračunavati nenujne obiske pacientov. Število teh se v že tako obremenjenih ambulantah povečuje.
68
Ministrstvo od primorske univerze le dobilo terjani denar Univerza na Primorskem je državi vendarle vrnila 696.000 evrov za nenamensko porabljeni denar pri gradnji kampusov Livada in Sonce. Od tega je bilo kar za 255.000 evrov obresti.
5
Geološki zavod o Moravčah: Balažic "populistično degradira stroko" Direktor Geološkega zavoda Slovenije Miloš Bavec je zatrdil, da so izjave župana občine Moravče Milana Balažica glede meritev in vzorčenja neresnične in da predstavljajo hud napad na zavod in geološko stroko.
43
V Posočju so lani imeli za petino boljšo turistično sezono kot leta 2017 Število prenočitev v tolminski, kobariški in bovški občini se je z nekaj več kot 618 tisoč leta 2017 povečalo na več kot 740 tisoč. V občinske proračune se je tako zlilo tudi za 706 tisoč evrov turistične takse.
6

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

17:25 Quarta di copertina
18:00 Ljudje in zemlja, izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor

TV Maribor

17:20 Umor, je napisala (V.): Pregreha v Castle Covu, ameriška nanizanka, 17/22
18:05 Na lepše

Radio Koper

Radio Maribor

17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
20:00 Nedeljski koncert
Kazalo