Naš jutranji gost je bil Igor Kolar, vodja projekta Lions Obarjada. Z njim se je pogovarjal jutranji voditelj Kristijan Šmid.

Igor Kolar, vodja projekta Lions Obarjada. Foto: MMC RTV SLO/Kristijan Šmid
Igor Kolar, vodja projekta Lions Obarjada. Foto: MMC RTV SLO/Kristijan Šmid

Lions organizacija je največja humanitarna, prostovoljska organizacija na svetu, ki je bila ustanovljena pred 100 leti kot organizacija za pomoč slepim in slabovidnim. Lions klub Ptuj je del slovenske družine lionizma, Zveze Lions klubov Slovenije.

V 23 letih obstoja je Lions klub Ptuj pomagal mnogim posameznikom in društvom na področju Dravskega in Ptujskega polja, Haloz ter Slovenskih goric. "Vseh tej 19 obarjad je bilo nekaj posebnega in nadejamo se tega, da bo tudi letošnja nekaj posebnega. Da nam bo ponudila tisto, kar si najbolj želimo, namreč obarjada je humanitarni dogodek, je dogodek, ki nas združi in nenazadnje je tudi kulinarični dogodek. Na enem mestu lahko doživimo marsikaj", je povedal Igor Kolar.

V vseh letih organiziranja so pri svojem humanitarnem delu iz tega naslova razdelili 266.000 evrov. Na vsaki stojnici se bodo tudi letos zbirali prispevki za donacije. "Na vsaki obarjadi z velikim pričakovanjem čakamo tisti trenutek, ko uspemo prišteti vse prispevke in na koncu objavit to številko. Za nas to pomeni velika odgovornost, vsak dan se skoraj pojavi kakšna prošnja po pomoči. Najti pomoč za stiske pa so tudi plemenita dejanja, ki jo lionsi opravljamo," je še povedal naš jutranji gost.

V preteklih letih so med obiskovalce razdelili okrog 50 tisoč porcij obar. Letos bodo ponovno skupaj z ekipami pripravili okusne obare in jih med obiskovalce razdelili približno 5 tisoč. Letos je sodelujočih 26 ekip. Kar 22 ekip bo tekmovalo v kuhanju obare, ki jo bodo brezplačno razdelili med obiskovalce. Ob obari bodo sodelujoče ekipe ponudile še domače tradicionalne dobrote

Lions klub Ptuj kot humanitarna organizacija organizira to prireditev ne le zaradi zbiranja za opravljanje humanitarne dejavnosti potrebnih finančnih sredstev, ki jih prispevajo sodelujoče ekipe in obiskovalci prireditve, temveč tudi zaradi priložnosti, da someščane opomni, da so med nami še vedno ljudje, ki jim je potrebno in vredno pomagati, so zapisali.

Vabljeni k poslušanju celotnega jutranjega pogovora TUKAJ.