Nastja Gabor

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

V sredino jutro ob kavi in kitari smo tokrat povabili zmeraj nasmejana in pozitivna Nastja Gabor. Zase pravi, da je glasba ves čas del nje. Če ne nastopa, uči petje ali pa je mami, ki posluša malčka, kako prepevata. Je bila takšna, nasmejana tudi zelo zgodaj zjutraj? Prisluhnite.

Jutro ob kavi in kitari - Nastja Gabor

Kako se je začela tvoja glasbena pot?
"Moja glasbena pot je dolga za cel roman (smeh). Začela sem, kot punca stara 12 let na eni prireditvi v šoli, ki se je imenovala ‘Korajža velja’. Tam sem zmagala in se uvrstila do finala, ki je potekal v Ljubljani in še tam skupno zmagala. Zato sem dobila za nagrado svojo prvo avtorsko pesem Prvi ples, ki sta jo takrat napisala Marjan Hvala in Vlado Poredoš. Imela sem priložnost nastopiti tudi v oddaji Pod klobukom na RTV Slo1. Nato sem kot otrok in najstnica veliko nastopala na raznih festivalih doma, kot tudi v tujini (Festival Fens in festivali v tujini- Makedonija, Nemčija, Madžarska,…). Nastopila pa sem tudi na slovenski popevki (2010 Metulj in 2018 Tisoč in ena zgodba).
2011 sem bila tudi na Slovenija ima talent in MisijaEvrovizija, kjer sem se lepo uvrstila, vendar sem se prvič naučila, da ne bom vedno v življenju prva. Kot najstnico me je takrat to malo potolklo, a danes sem vesela, ker sem se naučila, da je v življenju potrebno trdno delo in vztrajati, če nekaj ljubiš, da lahko prideš do cilja. Tako sem si v času študija našla bend s katerim smo veliko nastopali v klubih in tudi privat zabavah- restavracije, hoteli in podobno. Odmaknila sem se od javnosti in si nabrala veliko izkušenj. Prepevala sem raznoliko glasbo in skozi čas ugotovila, kje najbolj uživam. Od tukaj naprej pa se je počasi spet začela moja vrnitev v javnost. Najbolj s pesmijo Mama."

Od pevke, ki je začela s priredbami, si postala izvajalka lastnih skladb, je bilo težko stopiti na glasbeno sceno?
"O tem nisem niti razmišljala. Zanimivo je, da odkar avtorsko glasbo delam za dušo in z namenom, da je v prvi vrsti všeč meni in da ne bi ugajala ali se spraševala ali bo to hit ali pa ali bo všeč drugim, so me ljudje začutili tudi na tem področju in vesela sem, ko dobivam razne posnetke, kako pojejo na moje pesmi. To je nekaj zelo lepega in hvaležna sem za to."

Kako nastajajo tvoje skladbe?
"Zadnje čase vedno več z mojim dragim in pa prijateljem Domnom Hudrapom. Smo postali že kar tak tim. Po navadi nastajajo pesmi kar v domačem studiu ali pa kje na dopustu ob kozarcu dobrega vina. Nekako pa vedno bolj izhajam iz sebe, od pesmi Mama naprej pišem kar čutim in kaj tisti trenutek doživljam."

Kaj te ob glasbi še izpopolnjuje?
"Glasba je ves čas del mene. Če ne nastopam, učim petje ali pa sem mami, ki posluša malčka, kako prepevata (smeh).
Izpopolnjuje pa me tudi sprehod v naravi. Ob takem tempu imam rada tudi čas zase in da se malo umaknem v tišino."