Tudi tokrat smo v oddaji Sejemo nasvete gostili Mišo Pušenjak, govorili pa smo o vzgoji sadik. "Za paradižnik je še prezgodaj, posebej za paradižnik, ki ga bomo kasneje sadili na prosto. Medtem ko papriko, jajčevec, feferone, čilije, tudi zeleno, por, čebulo zelišča ... to pa zdaj že lahko vse posejemo," je med drugim povedala Miša.

Pri vzgoji je zelo pomembno, da upoštevamo naslednje in sicer, da vsak substrat ni dober za sadike. Pomemben je prostor, v katerem vzgajamo sadike, svetloba in temperatura. Zelo pomembno je tudi zalivanje, kjer moramo biti še posebej pozorni.

"Pri izbiri substrata ne varčujemo, saj pomeni življenjski prostor sadik. Ne kupujemo substratov na razprodajah, saj le ti pogosto ne vsebujejo dovolj in primernih hranil."

Foto: MMC RTV SLO/Manuela Horvat
Foto: MMC RTV SLO/Manuela Horvat

"Sadike potrebujejo svetlobo, toploto in vlago. Zato bodite pri zalivanju res zelo previdni. Posledica preveč zalivanja je običajno gnitje, propad rastlin. Zato svetujem, da sprva ne zalivate z zalivalkami ampak vzamete raje razpršilnike, s katerimi sicer izvajate varstvo rastlin," je še povedala Miša Pušenjak ter dodala številne druge nasvete.

Vabljeni k poslušanju celotne oddaje TUKAJ. Naslednja oddaja Sejemo nasvete bo na sporedu v torek 27. februarja ob 12-ih 30. Tudi takrat ste vabljeni, da nas pokličete v živo na 420 15 55.