Gondola predvidoma ne bo delovala niti avgusta in septembra. Foto: BoBo
Gondola predvidoma ne bo delovala niti avgusta in septembra. Foto: BoBo

Mariborski svetniki so v zadnjem junijskem tednu pričakali kar dve dopisni seji. Na dnevnem redu je tudi odmevna podražitev.

Na včeraj končani dopisni seji so mariborski svetniki obravnavali več točk, prestavljenih z zadnje maratonske redne seje. Potrdili so vse – med njimi več investicijskih pobud, kot so naložbe v avtobusnem prometu, na pokopališčih, javnih straniščih in v plinovodnem omrežju ter ureditev igrišča Osnovne šole Prežihovega Voranca.

Poimenovali nove ulice

Poimenovali pa so tudi tri nove ulice v Pekrah po znamenitih osebnostih: dveh zdravnikih Kurtu Kanclerju in Maksu Penu ter legendi Zlate lisice Dušanu Senčarju.

Se le obeta podražitev gondole?

Nato so začeli še eno dopisno sejo: na njej odločajo o že večkrat zavrnjeni podražitvi vožnje z mariborsko gondolo. Tokratni predlog predvideva kompromisno rešitev: za občane Maribora bi se enosmerna vozovnica podražila s 4 na 6 evrov, za preostale uporabnike pa na 10. Cena povratne vozovnice bi bila za Mariborčane višja za 3 evre in bi stala 9, za preostale pa 16 evrov. Župan Saša Arsenovič:

"To razliko bomo krili iz proračuna in bomo to priložnost dali tudi drugim, ne samo okoliškim, ampak tudi daljnjim občinam. Katerakoli občina, ki bi želela tako pomagati svojim občanom, bo lahko to potem tudi subvencionirala iz lastnega proračuna za razliko od tega, da to sedaj počnemo samo prebivalci Maribora za vse ostale."

Dopisna seja se bo končala ob 19-ih, župan pa je prepričan o podpori.