Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Potem ko je bil spomladi zaradi občinskih finančnih težav odpovedan, so Mariborčanke in Mariborčani le dočakali letošnji športni vikend. Danes in jutri se lahko preizkusijo v ponudbi 23 športnih društev, večinoma brezplačno ali ceneje. Na Trikotno jaso na Pohorju se lahko s sedežnico Radvanje odpeljejo za 1 evro. Prav po Snežnem stadionu pa se od zgodnjega popoldneva spuščajo prav posebni smučarski navdušenci.

Kljub temu, da so temperature še skoraj poletne, so snežni topovi na Snežnem stadionu zgodaj popoldne delovali s polno paro. Razmočeno, gladko travnato progo pa je kot prvi preizkusil predtekmovalec Franci Podbrežnik:

"Zgodnji trpotec in žafran, pa recimo da še kje kakšna marjetica, dajo upor, ampak blag. Vse ostalo je stvar intuicije. Jaz sem bil danes z njo bolj skromen."

Kmalu so se po razmočeni travi spustili prvi tekmovalci, oblečeni v živo pisane smučarske kombinezone iz 80-ih let. Po prihodu v cilj so dejali:

"'Nikakvo' je, ampak gre, magari po glavi."

"Noro je, veliko bolje, kot leta 2021. Višja trava, hitreje gre, podobno kot pri snegu, več ga je, bolje je."

"Težko je bilo, ampak je šlo. Ko sem padel, je bilo konec."

"Morda bom to še velikokrat poizkusil, če se bo le dalo."

Tekmovanje sta napeto spremljali tudi smučarski legendi Urška Hrovat in Bojan Križaj. Slednji se je v takšnem smučanju že preizkusil, danes pa priložnosti ni izkoristil:

"Sem že toliko v letih. Glava bi še, telo pa ne več, tako da moram paziti, da se mi kaj ne zgodi, čeprav pozimi smučam praktično še vsak dan."

Športni vikend Maribora se nadaljuje jutri, ko ljubitelje športa pričakuje 15 društev najrazličnejših športnih disciplin. Športna zveza Maribor podrobnejši program objavlja na spletni strani Gibajmaribor.si.