Dom Danice Vogrinec v Mariboru Foto: Radio Maribor
Dom Danice Vogrinec v Mariboru Foto: Radio Maribor

Svet zavoda Doma Danice Vogrinec je dolgoletnemu direktorju Marku Slaviču podal soglasje za že 5. mandat. Do polnopravnega imenovanja potrebuje sicer še nekaj soglasij. V novem mandatu pa ga čakajo veliki kadrovski in infrastrukturni izzivi.

Marko Slavič je bil edini prijavljeni na razpisu. Kljub temu je po svojih besedah kandidaturo vzel resno, kot prioritete novega mandata pa našteva:

"Zagotovo je sledenje standardom in normativom in prilagajanje pravilniku o tehničnih normativih eden od največjih izzivov. Kot veste, smo tik pred podpisom pogodb za gradnjo enot v Dupleku in Sveti Ani, podpisali smo že sklep o gradnji dislocirane enote v Podlehniku ..."

To bo ob slabih kadrovskih razmerah na področju socialno-varstvenih zavodov prineslo nove težke izzive.

Člani sveta zavoda - ob glasovanju jih je ostalo le še šest od enajstih, kar je zadoščalo za sklepčnost – so nov mandat Slaviču potrdili soglasno. Postopek izbire je sicer potekal v luči očitkov o nepravilnostih z Ministrstva za socialno prihodnost. Predsednik sveta zavoda Janez Štern:

"V bistvu ministrstvo tega ni izpodbijalo, ampak je poslalo samo pojasnilo. Mi smo pridobili mnenje pravne službe doma in odvetniške pisarne Štelcer. Razpis je bil korektno izpeljan, tudi vsi postopki."

Zato razpisa niso ponovili. Beseda sveta zavoda sicer še ni zadnja.

"Zdaj pa mora mnenje dati še lokalna skupnost, torej Mestna občina Maribor, potem pa minister - njegova odločitev je glavna. Če ni soglasja ministra, se razpis ponovi."

Pričakujejo, da bo do končne odločitve pretekel vsaj še mesec dni. Dotlej Marko Slavič delo nadaljuje s polnimi pooblastili, saj se mu veljavni mandat izteče ob koncu leta.