Rekreacija
slice
Dan snega v Ljubljani s snegom iz Planice
Športna zima v Ljubljani predvsem s pestrim tekaškim dogajanjem, 14. januar 2019 ob 17:08 Ljubljana bo v petek, 18. januarja, na območju od Prešernovega trga do mestne hiše gostila poseben dogodek ob dnevu snega, kar bo uvod v pestro dogajanje konec tedna v Planici.
5
Tekači veseli bele lise na travniku pri Preski
10. januar 2019 ob 19:56 Čeprav je zima skopa s snegom, so v Nordijskem centru Bonovec pri Medvodah uredili 1,2 kilometra proge za smučarski tek.
Božički za dober namen zbrali skoraj 3.700 evrov
17. december 2018 ob 13:22 V hladnem večeru, ko so po zraku plesale tudi snežinke, se je v parku Tivoli na dobrodelnem teku in pohodu Božičku zbralo skoraj 600 tekačev in pohodnikov.
Kitajski tekaški razcvet kvarijo goljufi – na polmaratonu goljufalo več kot 250 ljudi
30. november 2018 ob 10:09 Na Kitajskem je vse več rekreativnih tekačev, vse več je tekaških dogodkov, razcvet pa doživlja tudi industrija tekaške opreme.
V Bruslju nagrada za fair play tudi za slovenska tekača
26. november 2018 ob 17:10 Na 24. kongresu Evropskega fair play združenja v Bruslju sta bila za svojo nesebično pomoč v letu 2017 s priznanjem nagrajena tudi slovenska rekreativna tekača.
Tega še niste poskusili: smučke z zamenljivo levo-desno smučko Slovaško podjetje Forest Skis je razvilo asimetrične smuči Lotor z različno levo-desno smučko, ki pa sta zrcalni, zaradi česar ju lahko zamenjamo, kar omogoča različen slog turne vožnje.
Novogoričani dobili prenovljeno vadbeno jaso V gozdu Panovec v Novi Gorici so uredili vadbeno jaso, slovesno odprtje je bilo v sredo. Vrednost celotne investicije je ocenjena na 48.000 evrov.
Odziv na najhitrejšo Slovenko: Vsa čast! In rožica! Ljubljanski maraton se je ustoličil med najhitrejšimi na svetu, direktor Gojko Zalokar, ki razmišlja o slovesu, verjame, da bo to v prestolnico pripeljalo še več uglednih tekačev.
Rekreacija in domače dobrote: prijetni vtisti s popotovanja po Levstikovi poti V Litiji in v Šmartnem je potekalo že 32. popotovanja po Levstikovi poti. Osrednja prireditev je bila na vaškem trgu na Čatežu.
Lemma se je v Ljubljani spustil pod dve uri in pet minut Želje organizatorjev maratona v Ljubljani so se uresničile, Etiopijec Sisay Lemma je namreč zmagal z odličnim časom 2:04:58. To je seveda nov rekord maratona v Ljubljani.
Izziv za ekstremiste: Stotica ob Mrzli reki Vipavska dolina bo, podobno kot pri Teodozijevi bitki leta 394, v soboto, 8. decembra, kulisa osebnim izzivom in trpljenju 300 tekačev, ki se bodo pomerili na 50, 75 ali 100 km dolgem teku.
Za uvod v 23. ljubljanski maraton teki najmlajših Konec tedna bodo ulice v prestolnici preplavili tekači na 23. ljubljanskem maratonu, ki se v soboto začenja z otroškimi in mladinskimi teki.
Maraton se začne šele po tridesetem kilometru Mitja Krevs, ki je lani s hudimi krči pritekel v cilj Ljubljanskega maratona in postal državni prvak v maratonskem teku, pravi, da se zadnjih kilometrov niti ne spominja več.
Maratonci na štart le še z zdravniškim potrdilom? Slovenski maraton je v krizi. Bi moral del odgovornosti prevzeti tudi Ljubljanski maraton, ki v želji po rekordu proge plačuje vrhunske tuje tekače?
Tek umirja in sprošča tako telesno kot duševno "Potrebno je teči s pametjo in z intuicijo. Tek je zdrav, ne pa vedno, sploh če se uklonimo evforiji množičnosti, popularnosti. In če ne poslušamo svojega telesa," pravi Beno Arnejčič, avtor knjige ...

Koledar rekreacije
Kam na vadbo
RTV oddaje
Zametki balinanja segajo v antiko 00:04:16, 16.11.2018
Med dopustom ne opustite gibanja 00:06:30, 20.07.2018
Znamo otroke spodbujati h gibanju? 00:06:11, 29.06.2018