Radio Si, edini radijski program za tujo javnost v Sloveniji, je meseca februarja objavil nov natečaj za glasbene skupine, ki so ga popestrili tudi z gostovanji uveljavljenih skupin in koncerti lanskih zmagovalcev natečaja na Radio Si Main Stageu. Radio Si namreč že vrsto let slovi prav po odlični in izjemno pestri glasbeni opremi svetovne in slovenske produkcije, s čimer so se pomembno uveljavili tudi med slovenskimi izvajalci.

Tudi letos so se izvajalci lahko prijavili z demoposnetki ene skladbe v slovenskem in/ali ene v tujem jeziku. V roku dobrega meseca se je na natečaj odzvalo kar 107 slovenskih izvajalcev z novimi avtorskimi skladbami, kar je ekipo Radia Si navdušilo. Veliko število skladb je bilo razlog, da je petčlanska komisija skladbe ocenjevala nekaj dni dlje.

Izvajalci bodo izbrane skladbe posneli v mesecu maju v vrhunskem Studiu 22 RTV-centra Maribor, javnosti pa bodo prvič predstavljene konec junija na valovih Radia Si. Jeseni bodo zmagovalci dobili še priložnost koncertnega nastopa na RADIO Si Main Stageu.