Slovenija
slice
Zaradi dodatkov za pripravljenost bodo štirje profesorji sedli na zatožno klop
Afera z dodatki za stalno pripravljenost se seli v sodne dvorane, 20. januar 2019 ob 14:02 V četrtek se bo začel predobravnavni narok v zadevi, povezani z domnevno neupravičenimi izplačili dodatkov za stalno pripravljenost. Zaradi zlorabe položaja se bodo zagovarjali štirje nekdanji in sedanji vodilni na ekonomski fakulteti (UL).
13
Brezpilotnih letalnikov v Sloveniji več tisoč, dovoljenje za upravljanje ima 200 oseb
45
19. januar 2019 ob 19:59 Pred časom so na dveh letališčih v Veliki Britaniji ustavili ves promet, ker so v bližini letališč opazili brezpilotne letalnike. Pri nas se k sreči to še ni zgodilo, je pa že bilo nekaj manjših incidentov.
Bob leta 2018 pravnici Verici Trstenjak
52
19. januar 2019 ob 22:26 Večerov Bob leta 2018 za najboljšo izjavo, objavljeno lani v Večeru, je pripadel pravnici Verici Trstenjak.
Gorica: Na shodu neofašistov 30 ljudi, na protifašističnem okoli 200
145
19. januar 2019 ob 14:07 Italijanski neofašisti odreda X Mas in skrajno desničarsko gibanje CasaPound so v Gorici na obletnico fašističnega poraza pri Trnovem pri Gorici pripravili marš. V odgovor je na ločeni lokaciji ob meji s Slovenijo potekal shod protifašistov.
Hrvaška z novo pravnomočno sodbo nad LB in NLB
43
18. januar 2019 ob 18:26 Tudi drugostopenjsko sodišče v Zagrebu je zavrnilo pritožbi LB-ja in NLB-ja v enem izmed postopkov glede prenesenih deviznih vlog varčevalcev LB-ja na Hrvaškem, s čimer je sodba prvostopenjskega sodišča postala pravnomočna.
Novinar Televizije Slovenija postal žrtev spletne goljufije Boštjan Veselič, novinar Televizije Slovenija, je postal žrtev kraje identitete na Facebooku, nekdo se je namreč predstavil z njegovim imenom in neko žensko ogoljufal za kar 100.000 evrov.
101
Umrl je Andrej Ocvirk Med osamosvojitvijo je bil podpredsednik vlade, pozneje se je uveljavil tudi v Leku in družbi Radeče papir.
13
Svetina, kandidat za varuha človekovih pravic: Vedno sem si prizadeval za dostojanstvo ljudi Kandidat za varuha človekovih pravic Peter Svetina je v predstavitvi napovedal, da bo na položaju proaktiven in si bo vedno aktivno prizadeval za dostojanstvo ljudi.
35
Pahor: Za preoblikovanje ali ukinitev volilnih okrajev (še) ni zadostne podpore Predsednik Borut Pahor je z vodji političnih strank sklenil, da bodo do počitnic pripravili predlog sprememb volilne zakonodaje in tako odpravili neustavnost pri območjih volilnih okrajev. Za zdaj noben predlog nima zadostne podpore.
34
Katič: Nesprejemljivo je, da glede opredelitve posilstva v javnosti odmevajo dvomi Pravosodna ministrica Andreja Katič je napovedala tehten razmislek o spremembi opredelitve posilstva v kazenskem zakoniku (KZ). Slovensko javnost je pred kratkim razburila razsodba, da ne gre za posilstvo, ker je dejanje "zgolj dokončal".
92
Levica pripravila zakonski predlog proti privatizaciji zdravstva Z zakonskim predlogom, ki so ga vložili poslanci Levice, želijo onemogočiti prenašanje storitev javnih zdravstvenih zavodov na zunanje izvajalce. Spodbudil jih je primer celjske bolnišnice, ki je rentgensko diagnostiko prenesla na zasebnika.
146
Surs: Gmotni položaj slovenskih gospodinjstev se je še izboljšal Slovenska gospodinjstva v Sloveniji so lani s svojimi dohodki lažje shajala kot predlani, ugotavljajo statistiki. Približno enak delež gospodinjstev si je lahko privoščil enotedenske letne počitnice, več pa jih je lahko poravnalo nepričakovane izdatke.
38
Bodo vojaki po 45. letu odšli med pravosodne policiste? Ministrica za pravosodje Andreja Katič se je z ministrom za obrambo Karlom Erjavcem po telefonu pogovarjala o možnosti, da bi v prihodnje vojake, ki dopolnijo 45 let in jim poteče zaposlitev v SV, zaposlili kot pravosodne policiste.
38
Cerar in predsednik Furlanije - Julijske krajine Fedriga o položaju slovenske narodne skupnosti Na povabilo zunanjega ministra Mira Cerarja je bil danes na obisku v Sloveniji predsednik deželnega odbora Furlanije - Julijske krajine (FJK) Massimiliano Fedriga.
4
Ali lahko fotografiramo svojega otroka v družbi sošolcev in to objavimo na družbenih omrežjih? Starši si po uvedbi GDPR-ja oziroma Splošne uredbe EU-ja o varstvu podatkov ne upajo fotografirati svojih otrok na šolskih prireditvah. Nekatere šole so staršem celo same prepovedale fotografiranje.
193

Izjava dneva
link
Aleksander Bjelčevič
20. januar 2019 ob 09:17 Njegove pesmi lahko nekako primerjamo z dobrim rockom in rapom – preprost, množičen, včasih moralizatorski in le občasno bolj zahteven.
Več novic ...
Kazalo