Kolesarstvo
slice
Pogačar in Polanc Dirko po Avstraliji končala med najboljšimi 15
Konec prve kolesarske dirke za svetovno serijo v sezoni 2019, 20. januar 2019 ob 10:44 Južnoafriški kolesar Daryl Impey je kot prvi ubranil skupno zmago na Dirki po Avstraliji. Debitant med svetovno elito Tadej Pogačar je Tour Down Under sklenil na 13. mestu, moštveni kolega Jan Polanc pa na skupnem 15. mestu.
2
Impeyju četrta etapa, Polanc in Pogačar v času zmagovalca
5
18. januar 2019 ob 09:55 Južnoafriški kolesar Daryl Impey je zmagovalec 4. etape na Dirki po Avstraliji. Impey je v ciljnem sprintu 20 kolesarjev, med njimi sta bila tudi Slovenca Tadej Pogačar in Jan Polanc, ukanil Novozelandca Patricka Bevina, sicer skupno vodilnega.
Polanc in Pogačar v tretji etapi med osmerico
7
17. januar 2019 ob 08:25 Slovaški kolesarski zvezdnik Peter Sagan je bil najboljši v tretji etapi Dirke po Avstraliji, ki se je končala s šprintom večje skupine. Izkazala sta se oba Slovenca. Jan Polanc je bil šesti, Tadej Pogačar pa osmi.
Bevin z zmago prevzel vodstvo po Avstraliji
5
16. januar 2019 ob 12:50 Patrick Bevin (CCC Team) je zmagovalec druge etape kolesarske Dirke po Avstraliji, s katero je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku dirke Tour Down Under.
Tadej Pogačar ob krstu med kolesarsko elito v času zmagovalca Vivianija
4
15. januar 2019 ob 08:36 Italijanski kolesar Elia Viviani je zmagovalec uvodne etape dirke po Avstraliji, prve na koledarju svetovne serije v letu 2019. Debitant med kolesarsko elito Tadej Pogačar je bil na krstnem nastopu 19., moštveni kolega Jan Polanc pa 21.
Brajkovič o pritiskih in napadih še noče govoriti Jani Brajkovič je za TV Slovenija pojasnil ozadje dopinške afere: "Dejstvo je, da sem vzel nadomestek obroka, ki je vseboval, sodeč po deklaraciji, beljakovine in ogljikove hidrate. Nič drugega."
57
Brajkovič pozitiven na dopinškem testu Eden najboljših slovenskih kolesarjev Jani Brajkovič je na svojem blogu objavil, da je bil aprila lani pozitiven na Dirki po Hrvaški. Mednarodna kolesarska zveza ga je kaznovala z 10-mesečno prepovedjo tekmovanja.
99
"Tam spodaj" štart kolesarske sezone, v kateri imajo Slovenci smele načrte Pred najboljšimi cestnimi kolesarji na svetu je v letu 2019 kar 38 dirk najvišje ravni. V karavani 18 najboljših moštev je tudi enajst Slovencev, med katerimi izstopa Primož Roglič, ki gre z najvišjimi cilji na majsko Dirko po Italiji.
6
Froome ne bo branil zmage na Giru, lovil bo peto rumeno majico na Touru Ekipa Sky, ki bo letos zadnjič nastopala s tem pokroviteljem, je predstavila načrte za novo sezono. Chris Froome in Geraint Thomas bosta vse moči usmerila na julijsko Dirko po Franciji. Egan Bernal bo prvič v vlogi kapetana na Dirki po Italiji.
12
Roglič bo na Giru napadel zmago: Trasa bi mi morala ustrezati Dolgo se je špekuliralo, kaj bo v novi sezoni prioriteta Primoža Rogliča. Ugibanje je končala njegova ekipa in sporočila, da bo Rogla napadal zmago na kolesarski Dirki po Italiji.
41
Dirka po Španiji se bo leta 2020 začela - na Nizozemskem Kolesarska Dirka po Španiji bo v letu 2020 spet imela mednarodni pridih.
9
Sky se bo iz kolesarstva poslovil konec leta 2019 Sky se je odločil, da bo v vrhunskem kolesarstvu sodeloval le še v letu 2019, nato bo ekipa sodelovala z drugim sponzorjem.
25
Jani Brajkovič za naslednjo sezono nima kluba Jani Brajkovič zapušča Adrio Mobil, kakšna bo njegova prihodnost, pa še ni znano. Ali se že spogleduje s koncem kariere?
23
Novi izziv Polone Batagelj: doktorat iz prava Devetkratna zaporedna državna prvakinja v kolesarstvu Polona Batagelj je končala kariero: " Dosegla sem, kar sem želela. Kolesarstvu sem dala, kar sem lahko. " 29-letna Batageljeva, članica edine ...
7
Kump in Per se vračata v staro gnezdo V Adrio Mobil se vračata dva kolesarja, ki sta s klubom zrasla in dosegla lepe rezultate - Marko Kump in David Per.
7

Izbor
Citat za prebrat
link
Lindsey Vonn
2
20. januar 2019 ob 14:18 Ne želim še končati, vendar pa ne morem več nadaljevati. Zelo težko mi je, bolečina je premočna. Moje telo mi govori, da ima dovolj. Zato možnost, da bi se prihodnje leto vrnila v Cortino kot tekmovalka, ne obstaja.
Več novic ...
Anketa: 12. januar 2019 ob 20:33

Bi morali pri SZS-ju odstaviti glavnega trenerja skakalcev Gorazda Bertonclja?

da
ne
Arhiv
Kazalo