Patrick Bevin se je veselil enega večjih uspehov v karieri. Foto: EPA
Patrick Bevin se je veselil enega večjih uspehov v karieri. Foto: EPA

Novozelandec je izkoristil zmešnjavo po padcu več kolesarjev vodilne skupine v zaključnem kilometru 122 kilometrov dolge etape od Norwooda do Angastona ter slavil s silovitim ciljnim sprintom.

To je prva etapna zmaga na večetapnih dirkah svetovne serije za 27-letnega dvakratnega novozelandskega državnega prvaka v kronometru. Bevin se je z zmago veselil tudi desetsekundnega časovnega bonusa. V zadnjem kilometru se je izognil množičnemu padcu, ki je dobesedno zaprl cesto proti središču Angastona. Za zmago se je tako udarilo 25 kolesarjev, ki niso bili udeleženi v padcu.

Sorodna novica Tadej Pogačar ob krstu med kolesarsko elito v času zmagovalca Vivianija

Drugo mesto je pripadlo Avstralcu Calebu Ewanu (Lotto Soudal), tretji je bil Slovak Peter Sagan (Bora-Hansgrohe). Zmagovalec uvodne etape Italijan Elia Viviani (Deceuninck-QuickStep) je končal na sedmem mestu ter v skupnem seštevku na drugem mestu zaostaja pet sekund za Bevinom. Zaostanek tretjeuvrščenega Ewana znaša devet sekund.

Jan Polanc (UAE Team Emirates) je etapo končal na 20. mestu, njegov moštveni kolega Tadej Pogačar pa je bil 112. Po dveh etapah je Polanc 22., Pogačar pa 59.