Nogometaši Girone so se prek madridskega Atletica uvrstili v četrtfinale španskega kraljevega pokala. Foto: Reuters
Nogometaši Girone so se prek madridskega Atletica uvrstili v četrtfinale španskega kraljevega pokala. Foto: Reuters
Še nikoli tako zgodaj

Atletico Madrid je prvič pod vodstvom argentinskega strokovnjaka Diega Simeoneja izpadel že v osmini finala španskega kraljevega pokala.

Prva tekma se je na stadionu Montilivi končala brez zmagovalcev (1:1), potem ko sta zadela Antoine Griezmann in Anthony Lozano. Tudi povratni obračun se je končal z remijem, vstopnico za četrtfinale pa so vendarle dvignili Katalonci.

Z izenačenim izidom na odmor
Goleado na stadionu Wanda Metropolitano je v 12. minuti začel Nikola Kalinić, ki je po izjemni globinski podaji Diega Godina 'iz prve' hladnokrvno matiral gostujočega vratarja Gorko Iraizoza Morena. Vseeno so gostje izid še pred odmorom izenačili: Valery Fernandez je s krasnim diagonalnim strelom z voleja zadel malo mrežico rezervnega Atleticovega vratarja Antonia Adana. To je bil sploh njegov prvi gol za člansko ekipo Girone.

Rezervist Antoine Griezmann je takole povedel svojo ekipo v vodstvo s 3:2. Foto: Reuters
Rezervist Antoine Griezmann je takole povedel svojo ekipo v vodstvo s 3:2. Foto: Reuters

Griezmann iz mrtvega kota pod prečko
Katalonci so nato po slabi uri igre poskrbeli za preobrat. Aleix Garcia je z desne strani na drugo vratnico poslal predložek, ki ga je v zadetek spremenil Cristhian Stuani. Madridčani so za napredovanje potrebovali dva zadetka - in ju tudi dosegli. Najprej je izid izenačil Angel Correa, v 84. minuti pa je z izjemnim strelom iz mrtvega kota pod prečko 'atlete' v vodstvo popeljal Griezmann. Francoski napadalec je v 61. minuti zamenjal Kokeja.

Rezervista utišala domače navijače
Ko je že kazalo, da se bodo varovanci Diega Simeoneja uvrstili v nadaljnje tekmovanje, pa sta za grobno tišino na Metropolitanu poskrbela rezervista Borja Garcia in Seydou Doumbia. Prvi je po nizki podaji z desne strani s 15 metrov silovito sprožil v spodnji desni vratarjev kot, drugi pa se je s šestih metrov narahlo dotaknil žoge, ki je med nogama domačega branilca Joseja Gimeneza zletela v gol. 3:3.

Prvič ne pozabiš nikoli

Girona se je prvič v klubski zgodovini prebila med najboljših osem ekip španskega kraljevega pokala.

V izdihljajih tekme so si gostitelji na vse kriplje prizadevali obstati v pokalnem tekmovanju, a je mreža Girone obmirovala. Po šestih minutah dodatka je glavni sodnik Antonio Mateu odpiskal konec.

Španski kraljevi pokal, osmina finala, povratne tekme:

Valladolid - GETAFE 1:1 (0:1) 0:1
Verde 50.; Rodriguez 29./11-m

VALENCIA - Sporting Gijon 3:0 (0:0) 1:2
Mina 65., 76., Torres 89.

Atletico Madrid - GIRONA 3:3 (1:1) 1:1
Kalinić 12., Correa 66., Griezmann 84. Fernandez 37., Stuani 59., Doumbia 88.
Oblak je sedel na klopi Atletica.

Atletico Madrid: Adan, Anas, Gimenez, Godin, Juanfran (66./Hernandez), Koke (61./Griezmann), Thomas, Niguez (56./Rodri)), Lemar, Kalinić, Correa.

Girona: Moreno, Ramalho, Bernardo, Muniesa, Porro, A. Garcia, Granell (73./Pons), Soares, Fernandez, Lozano (68./Doumbia), Stuani (82./B. Garcia).

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz


SEVILLA - Athletic Bilbao 0:1 (0:0) 3:1
Guruzeta 77.

Leganes - REAL MADRID 1:0 (1:0) 0:3
Braithwaite 30.

Četrtek ob 19.30:
REAL SOCIEDAD - BETIS 0:0

Ob 20.30:
ESPANYOL - VILLARREAL 2:2

Ob 21.30:
BARCELONA - LEVANTE 1:2

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.