Floyd Mayweather je za zmago potreboval le 140 sekund. Foto: Reuters
Floyd Mayweather je za zmago potreboval le 140 sekund. Foto: Reuters

Nusakava velja za enega izmed prihajajočih zvezdnikov svoje borilne veščine, saj ima kljub 20 letom že 28 zmag in je še vedno brez poraza, 21 dvobojev je končal predčasno. Tokrat je bil v boksarskem dvoboju z Mayweatherjem brez možnosti. Američan ga je že v prvi rundi s serijami hitrih udarcev trikrat poslal na tla ringa v Saitama Super Areni in prepričljivo zmagal ter s tem zaslužil devet milijonov dolarjev.

Ne misli se vrniti
"Tenšinu bi se rad zahvalil za ta dvoboj. Šlo je za zabavo in ostaja nepremagan. Glavo pokonci. Tudi jaz ostajam brez poraza," je po dvoboju dejal Mayweather, ki s 50 zmagami brez poraza še vedno drži rekord med poklicnimi boksarji. O svoji boksarski poti pa je dodal: "Še vedno sodim med upokojene boksarje. Ne nameravam se vrniti. Danes je šlo za poseben dogodek, za predstavo pred japonskimi navijači. Želeli so si ta dvoboj in rekel sem si, zakaj pa ne."

Pet milijonov kazni za udarec v glavo
Za Mayweatherja je bil to prvi nastop, potem ko je avgusta 2017 v Las Vegasu ugnal Conorja McGregorja. Nekaj časa sploh ni bilo jasno, ali dvoboj sploh bo, saj so ga organizatorji neuspešno iskali, a se je na koncu le prikazal. Čeprav v dvoboju ni bilo sodnikov, naj bi bil dogovor med obema taboroma izjemno strog. Če bi se Japonec namreč spozabil in Američana udaril z nogo, bi moral plačati pet milijonov dolarjev kazni.