Golden Tate je takole ujel podajo za zadnje točke na tekmi. Foto: Reuters
Golden Tate je takole ujel podajo za zadnje točke na tekmi. Foto: Reuters

Philadelphia je sicer branilka naslova, a letos ni igrala dobro in se je v končnico prebila kot zadnja, in to prav s pomočjo Chicaga, ki je v zadnjem krogu ugnal Minnesoto. Bearsi so letos navdušili predvsem z obrambno igro, ki je spominjala na tisto legendarno iz sezone 1985, ko so igralci iz vetrovnega mesta zadnjič osvojili Super Bowl.

Foles našel Tata
Tekma je bila zelo izenačena, v prvem polčasu so prevladovali gostje, ki so imeli v zraku precej več prometa, a je njihov podajalec Nick Foles vrgel dve prestreženi podaji, tako so domači na odmor odšli z vodstvom 6:3. Zadnje točke so bile dosežene 56 sekund pred koncem tekme, ko je Foles v odločilnem četrtem poskusu z dveh jardov v končni coni našel Goldena Tata.

Parkey v drugem poskusu v vratnico
A Chicago je imel priložnost za zmago, najprej je Tarkik Cohen pri vračanju pridobil kar 35 jardov, domači podajalec Mitchell Trubisky je v dveh akcijah žogo spravil 25 jardov do končne cone. Odgovornost je deset sekund pred koncem padla na ramena Codyja Parkeyja, ki je zgrešil prosti strel, dolg 43 jardov. Nekdanji član Philadelphie je v prvem poskusu zadel, a so gostje klicali minuto odmora. Žoga je zletela v levo vratnico, od nje v prečko in nazaj na igrišče.

Prvaki zdaj odhajajo v New Orleans
"Najpomembneje je, da nihče ni nehal verjeti v našo zmago. Ves čas smo se pogovarjali in spodbujali. Danes nas je rešila obramba," je bil zadovoljen Foles, ki je spet zamenjal sicer prvega podajalca Carsena Wentza. Philadelphio zdaj čaka še težje delo gostovanje v New Orleansu, kjer so v rednem delu izgubili kar z 48:7.

Lamar Jackson se je kar sedemkrat znašel na tleh. Foto: Reuters
Lamar Jackson se je kar sedemkrat znašel na tleh. Foto: Reuters

Chargersi vodili že s 23:3
V gosteh so bili uspešni tudi LA Chargersi, ki so premagali Baltimore s 23:17. Chargersi so devet minut pred koncem vodili že s 23:3, vse je bilo videti končano, a gostitelji se niso vdali. Podajalec Lamar Jackson je namreč vrgel dve podaji za zadetek obe je ujel Michael Crabtree. Jackson je dobil še eno priložnost za neverjetno vrnitev, Ravensi so namreč dobili žogo 45 sekund pred koncem tekme. A Uchenna Nwosu je 25 sekund pred koncem izbil žogo iz rok Jacksona in tekma je bila končana.

Badgley zadel pet prostih strelov
Novinec Jackson je imel večji del slabo tekmo, vrgel je eno prestreženo podajo, kar trikrat mu je žoga ušla iz rok. Chargersi so se znašali nad njim, saj so ga kar sedemkrat porušili na tla. Na drugi strani Philip Rivers ni tvegal (160 jardov, brez TD in INT), glavnino točk je dosegel Mike Badgley, ki je zadel kar pet prostih strelov (klubski rekord v končnicah).

Sorodna novica Prescott prvič slavil v končnici in popeljal Dallas med osem

Patsi še brez poraza
Chargersi zdaj potujejo v predmestje Bostona, kjer jih čaka spočiti New England. Chargersi od leta 2006, ko za njih igra Rivers, nikoli niso premagali Patriotov (7 porazov). V soboto sta se napredovanja veselila Indianapolis in Dallas.

Končnica Lige NFL, wild card weekend

Konferenca AFC:
Houston (3) INDIANAPOLIS (6)
7:21 (0:14, 0:7, 0:0, 7:0)

Baltimore (4) LA CHARGERS (5)
17:23 (0:6, 0:6, 3:0, 14:11)

Polfinale:
KANSAS CITY (1) INDIANAPOLIS (6)
NEW ENGLAND (2) LA CHARGERS (5)

Konferenca NFC:
DALLAS (4) Seattle (5)
24:22 (3:0, 7:6, 0:8, 14:8)

Chicago (3) PHILADELPHIA (6)
15:16 (0:3, 6:0, 0:7, 9:6)

Polfinale:
NEW ORLEANS (1) PHILADELPHIA (6)
LA RAMS (2) - DALLAS (4)