Dak Prescott je popeljal Dallas med najboljših osem. Foto: Reuters
Dak Prescott je popeljal Dallas med najboljših osem. Foto: Reuters

Junak je bil podajalec Dak Prescott, ki se je veselil prve zmage v končnicah. Pred dvema letoma je imel kot novinec odlično sezono, a je Dallas izgubil že na prvi oviri. Tokrat je podal za zadek tik pred koncem prvega polčasa, dve minuti pred koncem tekme pa je sam s tekom postavil neulovljiv izid 24:14.

Brez on-side kicka brez možnosti
Žogo je sicer dobil Seattle in v le 50 sekundah sam dosegel zadetek in postavil izid tekme, a ker mu ni uspel on-side kick, ni več imel priložnosti za preobrat. Gostujoči podajalec Russell Wilson je imel solidno tekmo (233 jardov, TD, brez prestrežene podaje), a Seattle brez solidne igre po tleh ni imel možnosti. V tej statistiki so bili gostitelji precej boljši (v jardih 164:73). Domači tekač Ezekiel Elliott je pridobil 137 jardov, dosegel je tudi zadetek.

Najdaljši tek Ezekiela Elliotta je znašal 44 jardov. Foto: Reuters
Najdaljši tek Ezekiela Elliotta je znašal 44 jardov. Foto: Reuters

Prescott si želi do konca
"Zmaga je zmaga, a najbolj sem vesel, da ostajamo v igri za tisto največjo nagrado. Tako jaz kot celotna ekipa si želimo iti do konca. Seveda sem v tem trenutku navdušen, a res ne smemo pozabiti, kaj je naš cilj. To pa prav gotovo ni le ena zmaga v končnici," je po zmagi ostal trezen Prescott.

Coltsi vse opravili v prvem polčasu
Med najboljših osem je tudi Indianapolis, ki je v divizijskem obračunu brez večjih težav v gosteh premagal Houston z 21:7. Coltsi so vse opravili v prvem polčasu, ki so ga dobili z 21:0. V tem delu je podajalec Andrew Luck zbral 191 jardov in dve podaji za zadetek.

Mack zbral 148 jardov
"Ne počutim se ravno doma, ampak tu je prijetno igrati," je bil po zmagi zadovoljen Luck, ki je v tem mestu preživel otroštvo. V drugem polčasu njegove številke niso bile več bleščeče (skupaj je zbral 222 jardov), trener Franck Reich je pričakovano več stavil na tek, ki je s tem pridno kuril uro. Prvi tekač Marlon Mack se mu je oddolžil s 148 jardi.

Andrew Luck v končnici igra po štirih letih. Foto: Reuters
Andrew Luck v končnici igra po štirih letih. Foto: Reuters

Sezono začeli z 1-5
Indianapolis je trenutno ena od najbolj vročih ekip, po slabem začetku sezone (1-5) so namreč dobili 10 od naslednjih 11 tekem. To je bil sploh njihov prvi nastop v končnici po letu 2014, ko so proti New Englandu visoko izgubili finale Konference AFC, tekma je šla v zgodovino kot Deflatgate. Coltse zdaj čaka gostovanje v Kansas Cityju.

Končnica Lige NFL, wild card weekend

Konferenca AFC:
Houston (3) INDIANAPOLIS (6)
7:21 (0:14, 0:7, 0:0, 7:0)

Nedelja ob 19.05:
BALTIMORE (4) LA CHARGERS (5)

Prosta: KANSAS CITY (1) in NEW ENGLAND (2)

Polfinale:
KANSAS CITY (1) INDIANAPOLIS (6)
NEW ENGLAND (2) BALTIMORE/LA CHARGERS

Konferenca NFC:
DALLAS (4) Seattle (5)
24:22 (3:0, 7:6, 0:8, 14:8)

Ob 22.40:
CHICAGO (3) PHILADELPHIA (6)

Prosta: NEW ORLEANS (1) in LA RAMS (2)

Polfinale:
NEW ORLEANS DALLAS/PHILADELPHIA
LA RAMS CHICAGO/DALLAS