Dragan Adžić. Foto: www.alesfevzer.com
Dragan Adžić. Foto: www.alesfevzer.com

Dan pred srečanjem so izbranke selektorja Dragana Adžića v dvorani Tri lilije opravile še zadnji trening.

Reprezentanco začetek evropskega prvenstva čaka čez devet dni. Adžić je na zbor povabil 19 rokometašic, vse najboljše, ki jih trenutno premore Slovenija. Uvodni trening so zaradi lažjih težav s poškodbami izpustile Ana Gros, Barbara Lazović in Nataša Ljepoja. Prva, sicer kapetanka reprezentance, je prvič z ekipo trenirala v torek, v sredo pa sta se na parketu soigralkam pridružili še preostali manjkajoči igralki.

V zadnjih dneh pred EP-jem bodo Slovenke del priprav opravile skupaj s Hrvaticami. V petek bosta ekipi opravili tudi skupni trening. Slovenke so se s Hrvaticami pripravljale že lani pred svetovnim prvenstvom v Španiji.

"Hrvaška je pravšnja tekmica za zadnja preizkusa pred evropskim prvenstvom, saj ima nekaj igralk s karakteristikami, ki jih naša reprezentanca nima. Ti tekmi sta dogovorjeni s točnim namenom, dobro nam bosta koristili," je za Rokometno zvezo Slovenije pojasnila Branka Mijatović, pomočnica selektorja Adžića.

Hrvatice so bile pred letom dni v Poreču boljše z 28:24 in 29:21, nato pa so Slovenke na uvodni tekmi SP-ja Črnogorke ugnale z 28:18.

"Zbrali smo se z velikim navdušenjem, vsi že komaj čakamo začetek prvenstva. Dve leti se pripravljamo na to, kar nas čaka v prihodnjem tednu. Že od prvega dne dobro treniramo, zato verjamem, da bomo na tekmi s Hrvaško kar najbolj pripravljeni. Pripravljalne tekme so pomembne za samozavest ekipe in za čim boljši občutek pred začetkom velikega tekmovanja," je dogajanje pospremila Tjaša Stanko.

Njena podoba je v Celju, kjer slovensko reprezentanco med 4. in 8. novembrom čakajo uvodne tri tekme EP-ja, tudi na posebnem odštevalniku v središču mesta. Letošnji EP za rokometašice bo 15. tovrstno tekmovanje.

Sorodna novica Ana Gros na začetku priprav že čuti malo evforije

Skupina B, Celje

Petek, 4. novembra, ob 18.00:
DANSKA – SLOVENIJA

Ob 20.30:
ŠVEDSKA – SRBIJA

Nedelja, 6. novembra, ob 18.00:
SLOVENIJA – ŠVEDSKA

Ob 20.30:
SRBIJA – DANSKA

Torek, 8. novembra, ob 18.00:
SLOVENIJA – SRBIJA

Ob 20.30:
DANSKA – ŠVEDSKA