Foto: Luka Batelić/Pixsell/Bobo
Foto: Luka Batelić/Pixsell/Bobo

Varovanci Uroša Zormana so imeli kar nekaj težav z organiziranjem napada, zlasti v prvem polčasu, v katerem so ob čvrsti hrvaški obrambi naredili preveč napak, so zadeli zgolj 10 golov, na odmor pa odšli v zaostanku šestih zadetkov (16:10).

Igra se je v nadaljevanju malce popravila, Slovenci so uspeli nekoliko stopiti zaostanek, a kaj več kot na tri gole razlike se jim nasprotniku ni uspelo približati. Ves drugi polčas so (neuspešno) topili hrvaško prednost, a gostitelji so bili vselej korak spredaj.

Zorman po porazu v Poreču: Preveč smo se ukvarjali s sodniki

Vsakič so imeli odgovor na morebiten nalet Zormanove čete, to so vseskozi držali na varni razdalji, svoje je dodal tudi vratar Filip Ivić, ki je med drugim ubranil tudi nekaj slovenskih poskusov s sedmih metrov (na celotni tekmi 4/6).

V drugi polovici drugega polčasa, natančneje od 43. minute dalje, ko je Kristjan Horžen po lepo izdelani akciji zadel za 21:18, so Hrvati znova stopili na plin in Slovencem hitro ušli na +6.

Gostujoča obramba ni našla odgovora na razpoloženega Verona Načinovića in soigralce, upi po kakršni koli vrnitvi v dvoboj so po izvrstnih Ivićevih obrambah hitro izpuhteli. Končni izid je iz protinapada postavil Staš Jovičić Slatinek.

Pri domači ekipi je bil s petimi zadetki (iz petih poskusov) najboljši strelec Načinović, po štirikrat so zadeli Zvonimir Srna, Luka Lovre Klarica in Luka Cindrić. Na drugi strani je pet zadetkov dosegel Borut Mačkovšek, štirikrat je bil uspešen Nejc Cehte.

Pa še predstave v vratih: Ivić je zbral 10/36 obramb, od tega je ubranil štiri sedemmetrovke iz šestih poskusov. Na slovenski strani sta branila dva vratarja, Klemen Ferlin in Urban Lesjak. Skupaj sta zbrala 7 obramb (iz 38 poskusov), Ferlin je ubranil sedemmetrovko.

"Če na tekmi nismo pravi, rezultat ne more biti pozitiven. V zagovor igralcev lahko rečem, da so morda nekoliko utrujeni, saj je bila to druga tekma v 24 urah. Ob tem nas je nekoliko presekala poškodba Roka Ovnička, tudi nekateri ostali igralci so nekoliko načeti. Med polčasom smo se zbrali, nadaljevali dobro, v igri imeli navdih. Približali smo se na tri zadetke zaostanka, pa za tem napravili tehnično napako ali zgrešili neoviran strel. Če potegnemo črto, smo zgrešili tudi pet sedemmetrovk. Ne spomnim se, kdaj je bilo nazadnje tako," je slovenski selektor Uroš Zorman.

"V petek smo odigrali precej boljšo tekmo. Tokrat je v naši igri manjkala energija, morda je za to kriva tudi manjša utrujenost. Obračun s Hrvati smo začeli brez iskrice, kar me najbolj moti. Morda je ta poraz opomin, ki je prišel še ob pravem času. Sposobni smo igrati precej bolje. Upam, da nam bo zaušnica koristila ter da bomo na evropskem prvenstvu pokazali prave predstave," je dodal kapetan Jure Dolenec.


Pripravljalna tekma, Poreč

HRVAŠKA – SLOVENIJA 32:26 (16:10)
Načinović 5, Cindrić, Srna in Klarica po 4, Duvnjak 3, Šoštarić, Maraš, Glavaš in Jelinić po 2, Mihić, Stepančić, Karačić in Šipić po 1; Mačkovšek 5, Cehte 4, Marguč in Bombač po 3, Novak, Suholežnik in Vlah po 2, Blagotinšek, Jovičić Slatinek, Kordin, Zarabec in Horžen po 1.

Sedemmetrovke: 2/3; 2/7
Izključitve: 10 min; 8 min