Dvakratni olimpijski, šestkratni svetovni in trikratni evropski prvak je tako napovedal še en boj za novo lovoriko.

Francozi so se na prihajajoče prvenstvo pripravljali s preizkušnjama proti Sloveniji, ki pa na SP-ju, ki bo med 10. in 27. januarjem, ne bo nastopila.

Veselin Vujović je v Francijo popeljal 18 igralcev. Foto: Reuters
Veselin Vujović je v Francijo popeljal 18 igralcev. Foto: Reuters

Slovenci so veliko bolje začeli tekmo kot pred dnevi, ko se se hitro znašli v visokem zaostanku. Francozi so prvič na tekmi povedli v sedmi minuti, ko je bilo 2:1, dve minuti pozneje so prvič povedli z dvema goloma razlike, kmalu še s tremi.

Slovenska reprezentanca je sprejela vabilo svetovnih prvakov. Foto: Twitter RZS
Slovenska reprezentanca je sprejela vabilo svetovnih prvakov. Foto: Twitter RZS

Slovenci so ves preostanek polčasa lovili zaostanek dveh ali treh golov, bližje niso mogli niti v zadnji tretjini prvega polčasa, ko galski petelini več kot sedem minut niso zadeli. Veselje jim je nekajkrat preprečil Urh Kastelic, stresli so tudi okvir gola, na drugi strani se je z nekaj obrambami izkazal tudi Cyril Dumoulin.

Hitro so na začetku drugega polčasa gostitelji podvojili prednost, po desetih minutah so se Slovenci približali na gol zaostanka (16:17). Do izenačenja niso zmogli, kar so izkoristili francoski igralci in znova pobegnili na dva oziroma tri gole.

Nekaj trenutkov je goste, ki v napadu niso imeli prave ideje, v igri držal Klemen Ferlin, ki je zbral nekaj obramb, po 45. minuti pa so domačini dosegli nekaj hitrih golov in deset minut pred koncem tekme je bilo 23:17. Razlika je do konca tekme narasla na +8, kar je bila največja razlika na tekmi, za konec je ob izteku igralnega časa sedemmetrovko zapravil še Blaž Janc.

Ferlin: Preveč je bilo izgubljenih žog
"Danes smo tekmo začeli bolje, kot pred dvema dnevoma, igrali smo dobro v obrambi in v napadu ter bili do 45. minute izenačeni in bi lahko prišli do presenečenja, vendar smo zgrešili preveč odprtih priložnosti. Imeli smo preveč izgubljenih žog, kar si proti taki reprezentanci ne bi smeli dopustiti. Francozi so to vrhunsko izkoristili, prišli do lahkih zadetkov in zadržali vodstvo do konca," je poudaril Klemen Ferlin.

Jure Dolenec je dodal: "Odigrali smo precej bolje, kot na prvi tekmi, čeprav končni rezultat tega ne kaže. 45 minut smo bili izenačeni in imeli možnost, da izenačimo, oziroma celo povedamo, a smo zgrešili štiri sedemmetrovke in nekaj odprtih priložnosti. Normalno je, da so Francozi bolje pripravljeni od nas, saj kmalu začnejo novo veliko tekmovanje, mi pa smo se zbrali pred kratkim in opravili le štiri treninge. Napredek je viden, a vseeno to ni naša najboljša podoba. Vemo, da manjkajo nekateri igralci, a tudi mi, ki smo igrali, nismo bili na najvišji ravni, kar pa je logično glede na to, da smo imeli pred tema dvema dvobojema veliko odmora."

Na prvi tekmi so Francozi zmagali z devetimi goli prednosti (34:25).

PRIPRAVLJALNI TEKMI, Rouen

Druga pripravljalna tekma:
FRANCIJA
- SLOVENIJA
29:21 (13:11)

Francija: Dumoulin, Gerard, Remili 2, O. Nyokas 1, Lagarde 1, Mem 4, Tournat, Mahe 2, Grebille 2, Abalo 4, Sorhaindo, Guigou 5, L. Karabatić 3, Fabregas 1), Claire 2, Dipanda, Porte 1, Caucheteux 1.

Slovenija: Ferlin, Kastelic, Blagotinšek 2, Verdinek, Henigman 2, Kavtičnik 1, Janc 3, Dolenec 2, Poteko, Kodrin 1, Gaber 2, Sostarič, Ovniček, Lapajne 1, Špende 1, Bombač 4, Mačkovšek.

Prva pripravljalna tekma:
FRANCIJA - SLOVENIJA 34:25 (18:11)