Kot je dejal kapetan Vid Kavtičnik, bosta ključni aprilski kvalifikacijski tekmi proti Nizozemski. Foto: EPA
Kot je dejal kapetan Vid Kavtičnik, bosta ključni aprilski kvalifikacijski tekmi proti Nizozemski. Foto: EPA
Slovenski rokometaši se v Zrečah pripravljajo na tekmi s Francozi

Na tradicionalnem pripravljalnem taboru v Zrečah se je zbralo 18 rokometašev, med njimi pa zaradi bolezni ne bo Darka Cingesarja, ki ga je v zadnjem trenutku zamenjal Matic Verdinek. Predtem je moral selektor Veselin Vujović zamenjati tudi poškodovanega Igorja Žabića, namesto njega je v ekipi Vid Poteko. Vujovićeve izbrance čakajo trije treningi v Zrečah, 4. januarja pa bodo v dopoldanskih urah odpotovali v Francijo.

"Ta ciklus bomo oddelali po naših najboljših močeh, saj se že pripravljamo za aprilski kvalifikacijski tekmi z Nizozemci za nastop na evropskem prvenstvu 2020. Teden, ki je pred nami, bomo izkoristili za povezovanje med igralci. Pričakujem, da bomo delo opravili resno. Tokrat nimamo nobenega pritiska, tako da moramo predvsem uživati in odigrati dve dobri tekmi proti Franciji," je na zboru dejal kapetan Vid Kavtičnik.

Vujović prvič vpoklical Špendeta, vrača se Janoš Lapajne

Na reprezentančnem seznamu sta dva novinca: Aleksander Špende (Metalurg Skopje) in Januš Lapajne (Tatran Prešov). Slednji je sicer lani nastopil na sredozemskih igrah v Tarragoni v Španiji, a tedaj je reprezentanco vodil Vujovićev pomočnik Uroš Šerbec.

Seznam, vratarja: Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško) in Urh Kastelic (Zagreb);

krilni igralci: Blaž Janc (Vive Kielce), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Mario Šoštarič (Pick Szeged) in Matic Verdinek (Gorenje Velenje);

zunanji igralci: Dean Bombač, Nik Henigman (oba Pick Szeged), Jure Dolenec (Barcelona), Vid Kavtičnik (Montpellier), Januš Lapajne (Tatran Prešov), Borut Mačkovšek (Veszprem), Žiga Mlakar (Wisla Plock), Rok Ovniček (Celje Pivovarna Laško) in Aleksander Špende (Metalurg Skopje);

krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Vid Poteko (Meškov Brest).

Pripravljalni tekmi, Rouen, sobota, 5. januarja, ob 17.00:
FRANCIJA : SLOVENIJA

Ponedeljek, 7. januarja, ob 19.00:
FRANCIJA : SLOVENIJA