Ilka Štuhec brani naslov svetovne prvakinje v smuku. Foto: EPA
Ilka Štuhec brani naslov svetovne prvakinje v smuku. Foto: EPA

V prvem letošnjem podkastu SOS-odmev sta se voditelja Slavko Jerič in Toni Gruden sprehodila po nekaterih dogodkih, ki bodo vzbujali pozornost slovenskih športnih navdušencev.

Vabljeni k sodelovanju

Pred dvema letoma je uspelo le Ilki Štuhec
Prihodnji tedni bodo minili v znamenju svetovnih prvenstev v zimskih športih. Pred dvema letoma je bila Ilka Štuhec edina slovenska tekmovalka, ki ji je uspelo poseči po medalji (svetovna prvakinja je postala v smuku). Gruden poudarja: "Pri alpskem smučanju najbolj cenim smuk, zato je zlato Tine Maze na olimpijskih igrah eden največjih uspehov slovenskega športa. Smuk je enostavno kraljevska disciplina."

Svetovna prvenstva v zimskih športih

1.-10. 2.: deskanje in prosto smučanje (Park City, Deer Valley, Solitude Mountain Resort)
5.-17. 2.: alpsko smučanje (Are)
20. 2.-3. 3.: nordijsko smučanje (Seefeld)
6.-17. 3.: biatlon (Östersund)

Matjaž Kek se je vrnil na selektorsko klop. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Matjaž Kek se je vrnil na selektorsko klop. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Lov na Euro 2020
Nogometaše čakajo kvalifikacije za preboj na evropsko prvenstvo. Zamenjava na selektorskem mestu je po Jeričevem mnenju prepotreben katalizator, prihod Matjaža Keka tako Sloveniji lahko pomaga, da se drugič uvrsti na evropsko prvenstvo. Gruden je predstavil svojo rubriko Ladje, v kateri tedensko analizira slovenske nogometaše. Kot najuspešnejše v prvi polovici te sezone je navedel Samirja Handanovića, Josipa Iličića in Andraža Šporarja.

Čeferina čakajo volitve
Finale Lige prvakov bo potekal na Metropolitanu, kjer sicer domuje Atletico Madrid. Ta si sicer srčno želi tam nastopiti in slaviti, a bo imel že na začetku bojev na izpadanje visoko oviro v Juventusu. Letos bodo na sporedu tudi volitve predsednika Uefe, kjer je edini kandidat Aleksander Čeferin, ki bo tako bržkone prejel drugi mandat.

Primož Roglič bo tokrat pečat skušal pustiti na Giru. Foto: Reuters
Primož Roglič bo tokrat pečat skušal pustiti na Giru. Foto: Reuters

Roglič bo stavil na Giro
Zadnja leta je za veliko evforijo poskrbel Primož Roglič, ki je vse bliže prvi zmagi na eni od treh največjih dirk na svetu. Letos bo očitno stavil na Giro: "Verjamem, da v Italijo ne gre le opazovat. To je imel začrtano že lani, ko je bilo rečeno, da bo Tour napadal leta 2020," je zatrdil Gruden. Leta 2020 se od vrhunskega kolesarstva poslavlja Sky.

SP v rokometu in košarki brez Slovenije
Novinarja sta navedla še nekaj dogodkov, v Sloveniji bo evropsko prvenstvo v odbojki, dve odmevni svetovni prvenstvi pa bosta potekali brez Slovenije ‒ v rokometu in košarki. Oba sta se zazrla še v prihodnje mesece v Ligi NBA in NHL, tako sta govorila o Luki Dončiću in možnostih Anžeta Kopitarja, da letos s Kralji vendarle ujame končnico.

Vabljeni k poslušanju celotne epizode, v kateri sta Gruden in Jerič poudarila in napovedala še nekaj zanimivih dogodkov.

Poslušajte celotno epizodo podkasta SOS-odmev.