Alex de Minaur se je veselil uspeha kariere. Foto: EPA
Alex de Minaur se je veselil uspeha kariere. Foto: EPA

De Minaur je le nekaj ur prej v polfinalu izločil Gillesa Simona iz Francije. Že dan prej je v prvem polfinalu Seppi ugnal Diega Schwartzmana, drugi polfinalni dvoboj pa je bil nato prestavljen na naslednji zaradi dežja. De Minaur je bil tako, kar se počitka tiče, v zelo podrejenem položaju.

V podaljšani igri drugega niza je že izgubljal z 2:4, nato pa je tekmec dobil le še točko in zmaga je ostala na domačih tleh. De Minaur je bil rojen v Španiji, od koder prihaja njegova mama, v Alicanteju je preživel desetletje, oče pa je Urugvajec.

Prvenec Sandgrena v Aucklandu
Tennys Sandgren je v finalu turnirja v Aucklandu s 6:4 in 6:2 premagal Britanca Camerona Norriea in osvojil prvi turnir ATP. Šele drugič je igral v finalu ATP, lani v Houstnu je izgubil. 23-letni Norrie je dobil posebno povabilo organizatorjev. Finale je trajal uro in 19 minut.

Keninova v Hobartu do prve turnirske zmage v karieri
20-letna Američanka Sofia Kenin je v finalu turnirja v Hobartu s 6:3 in 6:0 odpravila Slovakinjo Anno Karolino Schmiedlovo in osvojila prvi turnir WTA med posameznicami. Pred tem je skupaj s Kanadčanko Eugenie Bouchard med dvojicami v Aucklandu pred tednom dni že osvojila naslov.

Keninova je prvič igrala v finalu posameznic in se bo po zmagi tudi prvič povzpela med prvo petdeseterico lestvice ATP. Na poti do uspeha ni izgubila niti niza in je izločila tri nosilke. Štiriindvajsetletna Schmiedlova je po petem zaključnem turnirskem obračunu ostala pri treh turnirskih naslovih, zadnjega je osvojila lani v Bogoti.

Kvitovi turnir v Sydneyju
Petra Kvitova je v finalu turnirja WTA v Sydneyju premagala domačinko Ashleigh Barty z 1:6, 7:5 in 7:6. Čehinja je po letu 2015 drugič slavila v Sydneyju in je preprečila Bartyjevi, da bi na domačih tleh proslavila prvo turnirsko zmago WTA.

Bartyjeva je dobila uvodni niz po 29 minutah, nato pa je osma igralka sveta dobila drugi niz dokaj tesno, še bolj pa je bil izenačen tretji, ki ga je Čehinja odločila sebi v prid po podaljšani igri s 7:3. Bartyjeva je v finalu izgubila že lani, ko je bila boljša Nemka Angelique Kerber, na poti do letošnjega zaključnega dvoboja pa je izločila tudi prvo tenisačico sveta Simono Halep.

28-letna Kvitova je dosegla 27. turnirsko zmago WTA, od tega sta bili dve za grand slam, obe v Wimbledonu leta 2011 in 2014. Bronasta z olimpijskih iger leta 2016 v Riu de Janeiru je tako prikazala dobro formo pred Odprtim prvenstvom Avstralije.

SYDNEY
(527.880 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
DE MINAUR (AVS/5) - SEPPI (ITA/8)
7:5, 7:6 (5)

Polfinale:
SEPPI (ITA/8) - SCHWARTZMAN (ARG/3)
7:6, 6:4
DE MINAUR (AVS/5) - SIMON (FRA/4)
6:3, 6:2


AUCKLAND
(527.880 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
SANDGREN (ZDA) - NORRIE (VB)
6:4, 6:2

Polfinale:
NORRIE (VB) - STRUFF (NEM)
7:5, 4:6, 6:3
SANDGREN (ZDA) - KOHLSCHREIBER (NEM)
6:4, 6:2


SYDNEY
(823.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
KVITOVA (ČEŠ/5) - BARTY (AVS)
1:6, 7:5, 7:6

Polfinale:
BARTY (AVS) - BERTENS (NIZ/7)
6:7, 6:4, 7:5
KVITOVA (ČEŠ/5) - SASNOVIČ (BLR)
6:1, 6:2