Zimski športi
slice
Kraft v Zakopanah prekinil dolgo avstrijsko sušo
Timi Zajc si je s Kobajašijem in Leyhejem delil 7. mesto , 20. januar 2019 ob 15:29 Stefan Kraft je dobil nedeljsko tekmo smučarjev skakalcev za svetovni pokal in Avstriji prinesel prvo zmago po Planici 2017. Najboljši Slovenec je bil Timi Zajc na 7. mestu.
66
Mikaela Shiffrin osvojila Cortino, Ilka Štuhec prvič odstopila
75
20. januar 2019 ob 13:50 Hitri konec tedna za alpske smučarke v Cortini d'Ampezzo se je zaključil z zmagoslavjem Mikaele Shiffrin na superveleslalomu. Ilka Štuhec je po drugem in tretjem mestu na obeh smukih v nedeljo odstopila sredi proge zaradi preveč direktne linije smučanja.
Johannes Boe dobil ciljni šprint z Eberhardom
1
20. januar 2019 ob 15:24 Tekmo biatlonskega skupinskega štarta za svetovni pokal v Ruhpoldingu je dobil Norvežan Johannes Thingnes Boe in še povečal prednost na vrhu skupnega seštevka.
V dvajseto gre rado: Noel preprečil avstrijsko slavje v Wengnu
74
20. januar 2019 ob 12:04 Francoz Clement Noel je zdržal pritisk in v finalu dobil prestižni slalom za svetovni pokal v Wengnu. To je bil njegov 20. slalomski nastop za svetovni pokal v karieri.
Lindsey Vonn
2
20. januar 2019 ob 14:18 Ne želim še končati, vendar pa ne morem več nadaljevati. Zelo težko mi je, bolečina je premočna. Moje telo mi govori, da ima dovolj. Zato možnost, da bi se prihodnje leto vrnila v Cortino kot tekmovalka, ne obstaja.
Johaugova slavila v Otepääju, Lampičeva na 23. mestu Norveška smučarska tekačica Therese Johaug je zmagovalka 10-kilometrske tekme v klasični tehniki za svetovni pokal v Otepääju.
2
Flisar v Idre Fjällu tokrat obstal v četrtfinalu Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je na drugi tekmi svetovnega pokala v Idre Fjallu na Švedskem nastopil nekoliko bolje kot na sobotni prvi tekmi.
3
Slavje Norvežank v Zau, Nika Križnar za slovo od Japonske 12. Nedeljsko tekmo v Zau, peto zaporedno za svetovni pokal za skakalke smučarke na Japonskem, je dobila Maren Lundby pred rojakinjo Anne-Odine Stroem. Najboljša Slovenka Nika Križnar je osvojila končno 12. mesto.
12
Nemci za desetinko točke pred Avstrijci, Slovenija četrta Nemški skakalci so z desetinko točke naskoka pred Avstrijci slavili zmago na ekipni tekmi v Zakopanah. Tretji so bili Poljaki. Dobro so se odrezali tudi Slovenci na četrtem mestu.
108
Kriechmayr preprečil tretjo zmago Feuza v Wengnu, Čater osmi! Avstrijec Vincent Kriechmayr je zmagal na smuku v Wengnu. 14 stotink je zaostal domači adut in vodilni v smukaškem seštevku svetovnega pokala Beat Feuz, tretje mesto pa je zasedel Norvežan Aleksander Aamodt Kilde (+0,26).
62
Siebenhoferjeva znova najhitrejša, Štuhčeva tretja Avstrijka Ramona Siebenhofer je po petkovem dobila tudi sobotni smuk za svetovni pokal v Cortini d'Ampezzo. Ilka Štuhec je končala na tretjem mestu.
76
Rok Marguč na Rogli prideskal na tretje mesto Rok Marguč je na tekmi svetovnega pokala deskarjev na snegu na Rogli osvojil tretje mesto v paralelnem veleslalomu. Zmagal je Italijan Edwin Coratti pred rojakom Daniellejem Bagozzo.
22
Višnarjeva peta na šprintu v Estoniji Katja Višnar je bila na šprintu za svetovni pokal v smučarskem teku v Otepääju peta. Zmagala je Norvežanka Maiken Caspersen Falla. Med tekači je bil najboljši njen rojak Johannes Hösflöt Kläbo.
3
Flisar izpadel v osmini finala Idre Fjälla Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je bil uspešen v kvalifikacijah pred tekmo za svetovni pokal v smučarskem krosu v Idre Fjällu na Švedskem, ki pa jo je končal v osmini finala.
15
Štafeta v Ruhpoldingu Francozinjam, Slovenke 20. Štafetno preizkušnjo v Ruhpoldingu so dobile Francozinje. Slovenke Urška Poje, Polona Klemenčič, Nina Zadravec in Lea Einfalt so bile 20., potem ko so jih tekmice na progi ujele za krog.
3

Izbor
Citat za prebrat
link
Lindsey Vonn
2
20. januar 2019 ob 14:18 Ne želim še končati, vendar pa ne morem več nadaljevati. Zelo težko mi je, bolečina je premočna. Moje telo mi govori, da ima dovolj. Zato možnost, da bi se prihodnje leto vrnila v Cortino kot tekmovalka, ne obstaja.
Več novic ...
Anketa: 12. januar 2019 ob 20:33

Bi morali pri SZS-ju odstaviti glavnega trenerja skakalcev Gorazda Bertonclja?

da
ne
Arhiv
Kazalo