Športni SOS
slice
Na obeh straneh luže imajo enako natančno roko, le da v NBA mečejo precej več
597. del rubrike Športni SOS, 19. januar 2019 ob 13:05 V zadnjih letih je opaziti rast števila povprečnih točk v obeh najmočnejših košarkarskih ligah na svetu ‒ tako v Ligi NBA kot Evroligi.
24
Lekcija Luke Dončića: Znamo priznati svojo napako?
16. januar 2019 ob 09:07 Luka Dončić, ki je pred meseci odšel v Ligo NBA, je s svojimi igrami na obeh straneh luže obnorel neverjetno veliko ljudi, hkrati pa nehote odprl številne teme, ki se ne dotikajo zgolj košarke in športa.
Kobajaši skoraj sinhron s Prevčevo rekordno sezono
14. januar 2019 ob 11:18 Krize med najboljšimi smučarskimi skakalci niso redke, bolj redke pa so njihove vrnitve na sam vrh.
Ni dvoma, Steph Curry je gospod Trojka
10. januar 2019 ob 11:23 Steph Curry bo na eni od naslednjih tekem Golden Stata skočil na tretje mesto igralcev Lige NBA po številu doseženih trojk, po marsikaterem kriteriju pa je že zdaj najboljši.
Leto 2019: SP-ji za zimske športnike, nogometaši na lovu na Euro
9. januar 2019 ob 06:14 Letos v športnem koledarju ni olimpijskih iger ali velikega nogometnega tekmovanja, kljub vsemu pa športno leto ponuja precej odmevnih športnih dogodkov.
V Ligi NBA rast tudi števila trojnih dvojčkov V zadnjih letih se je v Ligi NBA precej povišalo število doseženih točk, zato ni presenetljivo, da narašča tudi število trojnih dvojčkov.
Zahod NBA-ja ima že desetletje primat nad vzhodom Sezona 2008/2009 je bila zadnja v Ligi NBA, v kateri so bile ekipe iz Vzhodne konference uspešnejše v primerjavi s tistimi iz Zahodne.
Shiffrinova najmlajša tekmovalka s 50 zmagami Mikaela Shiffrin je pred dnevi postala komaj četrta smučarka, ki je v zgodovini svetovnega pokala v alpskem smučanju dosegla 50 zmag.
Po dobrih dveh letih spet dve slovenski zmagi v istem dnevu Ljubitelji slovenskega športa si bodo 19. december 2018 zapomnili po dveh zmagah alpskih smučarjev, navijače sta v delirij spravila Ilka Štuhec in Žan Kranjec.
Vzdušje v skakalni reprezentanci boljše kot lani Skakalce smučarje čaka prvi vrhunec sezone, ko bodo na novoletni turneji lovili zlatega orla.
Začetek slovenskih skakalcev podoben lanskemu, Avstrijci začeli slabo Slovenski smučarski skakalci so na prvih osmih tekmah nove sezone osvojili 558 točk, kar je najmanj v zadnjih osmih letih.
100 športnih dogodkov leta 2018 Leto 2018 je bilo na športnem področju izjemno bogato, saj je postreglo tako z olimpijskimi igrami kot svetovnim prvenstvom v nogometu, a največji pečat je pustil Luka Dončić.
Izjemno produktivni Maribor blizu rekorda zadetkov Jesenski del Prve lige je minil v znamenju Maribora, ki si ni priigral le visoke prednosti, navdušil je tudi z zelo napadalno igro.
Dončić zmagovito zapustil Evropo in odlično začel v NBA Leto 2018 je za slovensko košarko pomenilo leto streznitve, saj je ostala brez preboja na svetovno prvenstvo, a kot ugotavljamo na portalu Športni SOS, smo z Luko Dončićem le dobili uspešno zgodbo.
Kobe Bryant gospod 50, Klay Thompson najbolj vroč V letošnji sezoni Lige NBA smo videli že osem tekem, v katerih je en igralec dosegel vsaj 50 točk. To je običajno tudi dober temelj za zmago njegove ekipe.

Izbor