Glej ga, Sloven'c!
slice
Jernej Štrasner, razvijalec pri Facebooku: V tujini me še nihče ni vprašal po izobrazbi
Ukvarja se s projektom Facebook Watch, 18. avgust 2017 ob 17:18 Izolčan Jernej Štrasner že nekaj časa živi v Kaliforniji, kjer je zaposlen pri najbolj priljubljenem spletnem omrežju Facebook.
85
Maja iz Mjanmara: Elito uči o vinu, domačine pa zasvajajo dobrine z Zahoda
14
24. junij 2017 ob 06:27 Po lastnih popotniških izkušnjah Slovenca srečaš praktično na vsakem, še tako eksotičnem koncu sveta.
Žare Veselič na Fidžiju živi na zemljišču, ki mu ga je podaril poglavar
24
17. marec 2017 ob 09:35 Med enim od številnih potovanj po svetu je Žare Veselič, po poklicu fotograf, pristal na Fidžiju.
Anka s Tasmanije: Slovenska zaveznica aboriginov in ekoaktivistka
9
9. februar 2017 ob 12:36 Anka Makovec, ki bo letos praznovala 79. rojstni dan, se je pred skoraj pol stoletja odpravila iz kraja Deskle na levem bregu Soče v svet.
Nuša iz Indije, kjer so ljudje sproščeni, vegetarijanstvo pa del religije
52
8. december 2016 ob 06:42 Nekdanja sodelavka Radia Koper Nuša Pevc je svetovna popotnica, ki je živela v Združenih arabskih emiratih, zdaj pa se je ustalila v Indiji.
Koprčanka, ki že tri leta potuje okoli sveta: "Svoboda je moja največja vrednota" Nekoč novinarka, danes popotnica Zarja Kambič se je pred tremi leti odločila združiti veselje do poročanja in potovanj. Sama, z enosmerno letalsko vozovnico se je odpravila na drugi konec sveta.
21
Matej iz Vancouvra, mesta med morjem in snegom Vancouver v Kanadi spletni turistični portali pogosto omenjajo kot eno izmed obveznih mest za smučarje, deskarje, kajakaše in gorske kolesarje.
17
Luka Fric iz Sevnice na broadwajske odre - pri rosnih 21 letih Čeprav še ni dopolnil 22 let, se Sevničan Luka Fric lahko pohvali z neverjetnim uspehom: nastopa namreč v predstavah na starem Broadwayu, želi pa si tudi preboja na velika platna.
29
Katarina iz Bratislave, vzhajajoče destinacije za zabavo in gastronomijo Katarina Hauer se je v Bratislavo preselila zaradi službe, ostala pa, ker slovaška prestolnica v zadnjih letih doživlja pravi razcvet.
71
Smučanje v Afganistanu z dekleti? "Kot da bi šel v šolo v naravi" V osrčju Afganistana ob učenju smučanja srečaš fantiče, ki se po gorah podijo z Elanovimi sulicami. Redko videna podoba nemirne dežele, ki jo podaja Ana Tasič, inštruktorica deklet iz Bamjana.
30
Antea iz Beograda, kjer iznajdljivost nima meja in se vedno najde čas za kavo "Dejstvo je, da tu, v nasprotju s Slovenijo, lahko vedno zaslužiš denar, četudi nimaš službe. Kako konkretno, ti ne znam povedati, vsi se nekako znajdejo," pravi Antea Arizanović Mutaović, ki jo je ...
38
Adrijana iz Venezuele, kjer vrček piva stane 40 centov Zgodbe o neokrnjeni, rajski naravi na eni strani, na drugi strani o smeteh - tudi ob morju - o zatohlosti, smradu. Slovenka v Venezueli Adrijana Mandl pritrjuje, da sta obe sliki Venezuele resnični.
77
Katarina v Indiji okuša, da preprosto življenje ni dolgočasno Ko so ji leta 2011 ponudili enomesečno izobraževanje na Nizozemskem, si verjetno ni mislila, da bo Indija kdaj postala njen drugi dom.
32
Barbara iz Gane, kjer lahko vse počaka do jutri "Nisem popotnica. Trst in Celovec sta bili moji destinaciji. In Dalmacija," se predstavlja Barbara Bizovičar, Slovenka, ki ni videla veliko sveta vse do svojih zrelih let, ko jo je pot zanesla na ...
39
Nina iz Hongkonga, kjer nikoli ne veš, kaj ješ in piješ "V času kosila je v središču mesta res noro, takrat sploh ne moreš po pločniku, vsi gredo po svoji poti in se ne umikajo, enostavno odrinejo te. Dejansko po ulici hodiš drug za drugim, ne vzporedno, ...
26

Povabilo

Rubrika Glej ga, Sloven'c! predstavlja Slovence, ki so se zaradi različnih razlogov odločili preseliti v tujino - eni zaradi službe, drugi zaradi ljubezni, spet tretji zaradi nemirnega duha. Je življenje v tujini lepše? Ali kaj pogrešajo Slovenijo? V čem se njihova nova država razlikuje od matične? Če ste med njimi tudi vi in ste pripravljeni svojo zgodbo deliti z našimi bralci, nam pišite na naslov slovencivtujini@rtvslo.si.

Kje vidite največje razlike s Slovenijo?
link
Tamara Ratej
7. oktober 2014 ob 13:11 Kaj je huje: prah v Sloveniji ali puščavski pesek v Dubaju? Brez dvoma puščavski pesek v Dubaju.
Več novic ...
Kazalo