V 131. Avtomobilnosti smoi se, kot se spodobi ob koncu leta, ozrli nekoliko nazaj in naprej. Foto: MMC RTV SLO
V 131. Avtomobilnosti smoi se, kot se spodobi ob koncu leta, ozrli nekoliko nazaj in naprej. Foto: MMC RTV SLO

se z vami prepustili robotiziranemu parkiranju. Svetovali smo vam tudi zelo uporabno božično darilo, ki pa si ga ne želimo uporabiti.

V zadnji letošnji oddaji smo se, kot se spodobi ob koncu leta, ozrli nekoliko nazaj in naprej. V tej sezoni smo dali veliko pozornosti pogledom v eni od naših akcij, druga tema, ki nas bo spremljala tudi v prihodnje, pa je povezana s pogledom na to, katero gorivo bo gorivo prihodnosti.

Od blizu smo si pogledali začetnika sodobne avtomobilske elektrifikacije, prvo toyoto prius, ki je stara že več kot 20 let in se še vedno pohvali s prvo baterijo.

Nato smo vam predstavili obvezni samodejni gasilni sistem za turistične avtobuse, ki bo od julija zahtevan v vseh novih vozilih. Kot božično darilo pa smo vam svetovali nakup gasilnega aparata, s katerim lahko sami pogasimo začetni požar na vozilu ali pa morda pomagamo tudi komu drugemu na cesti.

V nadaljevanju oddaje smo vam predstavili novo generacijo Mercedesovega razreda B in uživaško ovinkarili z udobnim surovežem razreda A AMG.

V novicah smo si pogledali, kdo je novi mehanik leta, novo škodo scala ter porazen rezultat fiata pande na varnostnih preizkusih po najnovejših standardih združenja Euro NCAP.

Nato smo poročali o dogajanju s testiranja robotiziranega parkiranja, v katerem ste sodelovali tudi vi, na koncu pa pogledali še v prihodnjo sezono, v kateri bomo nadaljevali preventivne akcije. Med drugim bomo preverjali, kako varni so vozniki šolskih kombijev.

Toyota prius Foto: MMC RTV SLO
Mercedes-benz razred B Foto: MMC RTV SLO
Mercedes-AMG 35 4matic Foto: MMC RTV SLO
Boštjan Paušer Foto: MMC RTV SLO
Gasilni aparat za avtomobil Foto: MMC RTV SLO
Mehanik leta Foto: MMC RTV SLO
Fiat panda Foto: MMC RTV SLO
Preventivne akcije Foto: MMC RTV SLO
Marko Šavli Foto: MMC RTV SLO