Glavna oblikovna sprememba ob prenovi je bolj opazna maska z novim vzorcem. Foto: Hyundai
Glavna oblikovna sprememba ob prenovi je bolj opazna maska z novim vzorcem. Foto: Hyundai

Od sedanjega modela se bosta novinca ločila po novi maski ter prenovljenih sprednjih žarometih, osvežitev zunanjosti pa zaokrožajo tri nove karoserijske barve – fluidic metal, electric shadow in liquid sand.

V notranjosti najprej opazimo prenovljeno sredinsko konzolo z novo upravljalno enoto klimatske naprave. Poleg tega bo po novem opcijsko na voljo 26-centimetrski (10,25-palčni) zaslon multimedijske naprave. Slednja ponuja glasovno upravljanje, povezljivost s sistemoma Android auto in Apple Carplay ter storitve Hyundai Live Services.

Foto: Hyundai
Foto: Hyundai

Še pametnejši
Vse izvedbe bodo serijsko opremljene s skupkom varnostnih pripomočkov SmartSense, ki med drugim vključuje sistem za samodejno zaviranje v sili, sistem za vzdrževanje vozila znotraj voznega pasu, za varnost pa bo skrbel tudi sistem, ki opozarja na nezbranost voznika.
Zahvaljujoč inovativnemu sistemu Green-zone Drive mode bo avtomobil v določenih območjih sam preklopil na način vožnje brez izpustov, na voljo pa bo tudi možnost vožnje le s pedalom za plin in funkcijo regeneracije z zaviranjem

Nova sta tudi načina Eco+, ki zagotovi daljši doseg, ko obstaja nevarnost, da bomo ostali brez energije, ter način Utility, ki uporabniku omogoča dostop do različnih funkcij, tudi ob izklopljenem motorju.

Podobna prenova se obeta tudi električni različici electric. Prenovljeno družino modelov ioniq bomo lahko prvič videli v živo najverjetneje že marca na avtomobilskem salonu v Ženevi.