Leta 2009 je na britanskem tekmovanju za iskanje talentov zasedla drugo mesto. Foto: Reuters
Leta 2009 je na britanskem tekmovanju za iskanje talentov zasedla drugo mesto. Foto: Reuters

Za uvodni nastop je izbrala skladbo Wild Horses, ki jo v originalu izvajajo The Rolling Stones, s čimer si je zaslužila pritisk tako imenovanega zlatega gumba, s katerim se je po zaslugi žirantke Mel B uvrstila neposredno v finale.

Zvezdnica zasedbe Spice Girls je njen glas opisala kot angelski in dodala, da ji je bilo v čast in veselje, da je lahko sedela pred njo in jo poslušala. "Hočem biti ženska, ki ti bo dala tisto, kar si zaslužiš," je še rekla pred pritiskom zlatega gumba.

57-letna pevka je leta 2009 britanski šov talentov končala na drugem mestu - tisto leto je zmago odnesla plesna skupina Diversity. Prepoznavnost ji je prinesel že avdicijski nastop, kjer je pela skladbo I Dreamed a Dream in z njo osupnila tako žirante kot občinstvo.

Po sodelovanju v oddaji je prodala več kot 20 milijonov albumov in si zaslužila dve nominaciji za glasbeno nagrado grammy.

Ameriška oddaja za iskanje talentov je v tej različici oddaje k sodelovanju povabila tekmovalce z Otoka in ZDA, ki so pri talentih že sodelovali v preteklih letih. To je pomenilo nekakšno veliko vrnitev za Boylovo, saj je zadnji album A Wonderful World izdala leta 2016.

Simon Cowell ji je po nastopu dejal, da si ne more zamisliti nobenega drugega sodelujočega, ki bi to oddajo zaznamoval bolj, kot jo je ona. "Ti si tista prava. Vplivala si na ogromno življenj in neverjetno vesel sem, da si znova tukaj," še poroča BBC.