Sladke novoletne jelke. Foto: Oddaja Dobro jutro
Sladke novoletne jelke. Foto: Oddaja Dobro jutro

Margarino in sladkor penasto umešamo. Dodamo jajci in moko, pomešano s pecilnim praškom, ter kakav. Dobro premešamo in na koncu dodamo kislo smetano in mascarpone ter premešamo le toliko, da se masa izenači.

KUHAJTE Z NAMI! Vsako sredo v oddaji Dobro jutro. Več receptov na: dobrojutro.rtvslo.si

Vlijemo v kalupe za mafine oz. koničaste kalupe. Če nimamo koničastih, nalijemo le v iste za mafine.

Pečemo približno 20 minut in jih ohladimo.

Zeleno kremo pripravimo tako, da dobro zmešamo zmehčano maslo in kremni sir. Dodamo sladkor v prahu in mešamo toliko časa, da dobimo lahko, gostljato kremo. Obarvamo jo s pšenično travo ali zeleno jedilno barvo.

Po dva mafina (oz. navaden in koničasti) zlepimo s kremo. Zgornji mafin oz. koničasti okrasimo z vrečko za krašenje v obliki smrekic, ki jih nato okrasimo še s pisanimi barvnimi kroglicami, zvezdicami ...