Pečen losos z limonino in koromačevo omako. Foto: Dobro jutro
Pečen losos z limonino in koromačevo omako. Foto: Dobro jutro

Za pripravo lososa potrebujemo: 800 g krompirja, 4 fileje lososa, 1 čajna žlička olivnega olja, malo soli in popra.

Za limonino in koromačevo omako potrebujemo: 1 jedilno žlico masla in margarine, 1 jedilno žlico bele pšenične moke, 1/2 dl vode, 1,5 dl smetane za kuhanje, 1 kocko za ribjo juho, 1/2 limone, 1 jedilne žlica sesekljanega koromača.

Segrejte pečico na 175 stopinj Celzija. Krompir olupite in do mehkega skuhajte v osoljeni vodi. Lososa popecite na obeh straneh v pomaščeni ponvi in začinite s soljo in poprom. Nato fileje odstavite s štedilnika, preložite v pekač in pecite v pečici približno osem minut.

V osoljeni vodi skuhajte tudi stročji fižol. Lososa postrezite s svežimi tanko narezanimi kumarami, stročjim fižolom in krompirjem. Prelijte tudi s koromačevo in limonino omako, ki jo zmešate iz zgoraj navedenih sestavin.