Lepota bivanja
slice
"Gurujka pospravljanja" Marie Kondo: Ni treba pometati stran (vseh) knjig
Sama se drži meje 30 naslovov na knjižni polici, 18. januar 2019 ob 10:05 Potem ko je metoda KonMari zaradi predloga, naj dodobra izpraznimo domače knjižne police, razjarila bibliofile, se je japonska "gurujka pospravljanja" Marie Kondo odzvala na napade v družbenih medijih.
6
Kakšni sta dobra trajnostna prenova stavb in gradnja na območju Alp?
2
14. januar 2019 ob 14:57 V Maribor je pripotovala razstava Constructive Alps 2017, na kateri bodo predstavili ožji izbor projektov v okviru podelitve nagrad za trajnostno prenovo stavb in gradnjo na območju Alp.
Nagrajeni vrtec Pedenjcarstvo iz lesa za neskončno igro otrok
30. december 2018 ob 00:06 Vrtec Pedenjcarstvo je res poseben; v celoti je narejen iz lesa, njegova okrogla oblika pa otrokom omogoča nenehno tekanje okoli atrija in igranje na poučnih igralih.
"Mesta so nemara najizrazitejša vizualna manifestacija tega, kar smo ustvarili kot vrsta."
13
29. december 2018 ob 10:06 "Dogaja se, da hodim po ulici ter me kakšna zgradba sama od sebe nagovori in tako se začne najina konverzacija, čeprav gre pravzaprav za konverzacijo, ki jo imam sam s seboj," pravi katalonski umetnik Victor Enrich, sicer arhitekt po izobrazbi.
Jurij Rihar, mojster, ki oživlja Thonetove stole
23. december 2018 ob 00:00 Jurij Rihar, upokojeni komercialist, je zakladnica znanja o restavriranju pohištva iz krivljenega lesa, še posebej Thonetovega.
Lara Bohinc: Nikoli več ne bi oblikovala plastike! Lara Bohinc, ena vidnejših slovenskih oblikovalk, ki živi in dela v Londonu, se je poklonila svojemu rojstnemu mestu Ljubljani, kjer prvič do zdaj razstavlja kolekcijo "planetarnega" pohištva.
Tina Renko navdušila s šivanjem zvezdniških lutk Nick Cave je res dobil njeno lutko, lani, na koncertu v Ljubljani, Magnifico pa je posnel videospot za pesem Cici Mici.
Stanovanje v Mariboru s kadjo ob postelji: 'Vlaga in pljuskanje vode nista težava' Duhovite in "strokovne" komentarje uporabnikov MMC-ja pod člankom o stanovanju mariborskega nogometaša s kopalno kadjo ob postelji smo posredovali arhitekturnemu biroju AB, ki je stanovanje ...
"Ko so otroci oblečeni v 'medvedji' izdelek, moje ilustracije oživijo" Ilustracije so za Nejo Kotnik kot terapija, nekakšna sporočila, ki jih namenja sama sebi in drugim: tako se je "rodil" tudi beli medvedek, njen domišljijski prijatelj, družabnik in zaveznik, čigar igrive podobe krasijo otroška oblačila in stene stanovanj.
3
Torte PCakes so umetnina, v katero je škoda zarezati, a pač moramo! Torte PCakes so kreacije z zgodbo, ki jo njihova ustvarjalka Petra Sodja zavije v neobičajne kombinacije okrasitve s sveže narezanimi figami, rožmarinom, oljkami, smrekovimi vejicami in cvetjem.
5 slovenskih izdelkov, ki so prijazni do okolja Plastifikacija sveta je tu – v prebavilih ljudi so našli mikroplastiko; odpadne plastike, ki sta jo slovenski ustvarjalki dali v opekač in iz nje naredili pohištvo, bo leta 2050 v morju več kot rib.
Koledarji za leto 2019, ki bodo na vaših stenah za vedno Prehod v novo leto spremlja tudi izbor rokovnikov in koledarjev, ki vas bodo spremljali iz dneva v dan, iz meseca v mesec ...
4
Nina Šušnjara oblikovala svoje elanke: Ponosna sem na ta izdelek Elan je ob 15-letnici ustvarjanja smuči za ženske k sodelovanju povabil tudi oblikovalko Nino Šušnjara, ki je kultnim smučem dodala svoj pečat – smuči imajo videz razpok.
31
Alja Horvat pri 21 letih z Instagramom do obetavne kariere "Malo je sreča, malo talent, malo tega, da moraš biti na pravem mestu ob pravem času, vse je povezano," pravi Alja Horvat, s kar 20.000 sledilci na Instagramu.
20
Prostor in pol: Cerkev sv. Janeza Boska v Mariboru, preprosto veličastna Naročilo zasnove novega župnijskega središča pod Pohorjem Don Boskov center Maribor je bilo "sanjsko", pravijo v biroju DANS arhitekti, ki so zasnovali tudi cerkev sv.
79

Povabilo

V rubriki Lepota bivanja vam predstavljamo zanimive projekte in ustvarjalce iz sveta urbane kulture, oblikovanja in arhitekture. Poudarek je na slovenskih oblikovalcih in zanimivih interierjih, ki jim je namenjena rubrika Prostor in pol. Če v vašem kraju opazite zanimiv projekt, dogodek ali ustvarjalca, nam pišite na lepota.bivanja@rtvslo.si.

Izbrano
Izbor-Ambienti
Kazalo