Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tomaž Okorn

Borzni komentar Majska inflacija povzročila nov vihar na finančnih trgih

12.06.2022

Še en neslaven inflacijski rekord 21. stoletja je delniškim trgom znova spodrezal krila, Dow Jones je zaradi visokih petkovih padcev na tedenski ravni izgubljal že desetič v zadnjih enajstih tednih. Ključno vprašanje v novem tednu: kako agresiven bo Fed?

Intervju Tekma velikanov za hčerki, film za sina

13.06.2022

"Privolil sem, čeprav se mi je zdelo nemogoče, da bom našel čas ob vsem trenerskem poslu. Mislil sem, da je to misija nemogoče," je Jure Zdovc povedal pred premiero filma Pot domov. Filma, za katerega je zelo zaslužen pokojni Miha Žibrat.

Borzni komentar Amazon kot Petrol, šestmesečni evribor spet v pozitivnem območju

08.06.2022

Pred četrtkovo sejo ECB-ja in petkovo objavo majske ameriške inflacije na finančnih trgih nihče noče preveč tvegati. V torek so analitiki v precep vzeli predvsem napovedi ameriškega trgovca Target, ki ne prinaša dobrih novic.

Borzni komentar Črne izjave vplivnih posameznikov, Dimon svari pred gospodarskim orkanom

05.06.2022

Elon Musk je z izjavo, da ima "zelo slabe občutke" glede gospodarskih gibanj, pa tudi z najavo večjih odpuščanj pri Tesli, streznil vlagatelje, ki so se po močnih pomladanskih padcih za trenutek spet pogumneje postavili na stran povpraševanja.

Borzni komentar Opec razmišlja o izločitvi Rusije pri svojih odločitvah

01.06.2022

Newyorški delniški indeksi v turbulentnem maju kljub vsemu niso bistveno spremenili svoje vrednosti, nafta pa je na mesečni ravni pridobivala šestič zapored, a je v torek doživela preobrat.

Borzni komentar Od ekstremnega strahu ni bilo daleč do odboja indeksov

29.05.2022

Ni bilo potrebno veliko, da je močno preprodan delniški trg le krenil vidno navzgor in, vsaj v New Yorku, dočakal največji tedenski pribitek po novembru 2020.

Dirka po Franciji Tadejev krst na Alpe d'Huez, a bolj kot klanci so morda pomembni spusti

30.05.2022

Pasti na letošnji Dirki po Franciji bo spet veliko, tudi etape, ki so videti preproste, so lahko na koncu odločilne, opozarja Andrej Hauptman, ki si je s kolesarji ekipe UAE Team Emirates ogledal ključne etape letošnje dirke.

Borzni komentar Christine Lagarde dvignila evro in obremenila bitcoin

25.05.2022

Na delniških trgih se je teden začel z olajšanjem, delno tudi zaradi verjetnosti omilitve carinske vojne med ZDA in Kitajsko, v torek pa je po črnogledih napovedih Snapa (in katastrofalnem padcu teh delnic) spet "streslo" tehnološki sektor.

Šport Institucija, v katero je treba verjeti

23.05.2022

"RTV Slovenija je še vedno najbolj legitimen medij, predvsem pri športu," pravi Filip Flisar. Tudi Franci Petek je zvest odjemalec RTV-vsebin, prav tako Bojan Prašnikar, ki pa opozarja: "Zaupanje v to institucijo se krha."

Borzni komentar Negativen niz, kot ga ni bilo že skoraj sto let

22.05.2022

Tudi S & P 500 je v petek za nekaj ur zdrsnil v medvedje območje, s tem pa se očitno na Wall Streetu končuje bikovski trend, ki je trajal od marca 2020. Vsi se bojijo višjih Fedovih obrestnih mer. Te bi lahko v tokratnem ciklu porasle do pet odstotkov.

Intervju Eden od novih Ibričićevih izzivov je tudi smučanje

19.05.2022

"Kot vedno sem prišel na igrišče uživat in – zadel. Očitno je tako moralo biti na moji poslovilni tekmi," pravi Senijad Ibričić, ki je v nedeljo končal kariero, na njegovi poslovilni zabavi pa je bil tudi prijatelj Edin Džeko.

Borzni komentar Po viharju vsaj začasno spet nekaj upanja na delniških trgih

18.05.2022

Po previdnem ponedeljku so bili finančni trgi v torek ob lepi rasti ameriške drobnoprodaje in dobrih novicah iz Azije v znamenju izrazito zelene barve, tudi kriptotržišče si je opomoglo, čeprav so (ne)stabilni kovanci mnogim nagnali strah v kosti.

Stran 24 od 109
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov