Andy Serkis se bo prelevil v temperamentnega kapitana Haddocka. Foto: Reuters
Andy Serkis se bo prelevil v temperamentnega kapitana Haddocka. Foto: Reuters
Strip je že navdihnil ustvarjalce animiranih filmov, prvič pa bodo junaki zaživeli v 3D-podobi. Foto: RTV SLO

Trilogijo bosta posnela dva velikana hollywoodske kinematografije - Peter Jackson in Steven Spielberg - vsak bo posnel en del, tretji režiser pa še ni znan. Kot scenarist se je ekipi priključil britanski pisatelj Steven Moffat. Andy Serkis pa naj bi se ekipi pridružil kot nosilec lika temperamentnega kapitana Haddocka.

Igralca se lahko spomnimo tudi iz malce predrugačene podobe v Gospodarju prstanov, kjer je odigral začarenega Goluma, pojavil pa se je tudi v prenovljenem King Kongu.

Tridimenzionalna upodobitev
Po slavnih stripih belgijskega umetnika Georgesa Remija z vzdevkom Herge, ki so luč sveta ugledali leta 1929, do leta 1976 pa je izšlo 23 knjig, bo filmska ekipa posnela trilogijo. Pri snemanju in končnem oblikovanju filma bodo uporabili posebne učinke Weta Digital, stripovski junaki pa bodo na filmskem platnu oživeli s pomočjo tridimenzionalne animacije.

Po svetu
Stripi o Tintinu, ki so jih prevedli v približno 50 jezikov vsega sveta, pripovedujejo o mladem reporterju Tintinu, njegovem zvestem spemljevalcu psu Snowyju in njunih dogodivščinah. Junakoma se pridružijo še kapitan Haddock, profesor Cuthbert Calculus in domišljavi detektivi iz družbe Thomson in Thompson.