Srbski predsednik izroča odlikovanje hollywoodskemu zvezdniku. Foto: AP
Srbski predsednik izroča odlikovanje hollywoodskemu zvezdniku. Foto: AP

"Iskrena hvala, predsednik Vučić, za to medaljo za zasluge, hvala za čast, da lahko odidem z njo, hvala, da ste bili tako prijazni, da ste mi jo podelili," je po prejemu nagrade dejal Depp. 58-letni zvezdnik je v zadnjih letih sodeloval pri več projektih v Srbiji, med drugim so v Beogradu snemali prizore za film Minimata, odigral pa je tudi glavno vlogo v animinirani seriji Puffins Unlimited, ki nastaja v srbski produkciji, poroča Balkan Insight.

"Davno sem bil blagoslovljen, da sem spoznal neobičajnega človeka, za katerega sem takoj vedel, da je poseben. To je Emir Kusturica. On je postal moj brat, njegova družina je postala moja," je dejal Depp in dodal, da si je želel snemati film v Srbiji. Kot je dejal, je sodeloval z izjemno ekipo in je prepričan, da v Srbiji obstaja še veliko talentov, ki jih bodo skupaj poiskali. "Upam, da bom del tega." Ob tem je po poročanju B92 še dejal, da so njegove izkušnje s Srbijo izjemno dobre. "Sem na prelomnici novega življenja, všeč mi je ta začetek in želim si, da bi se začelo prav tukaj v Srbiji."

Deppa so v Srbiji toplo pozdravili tudi že leta 2010, ko je obiskal filmski festival Kustendorf, takrat se je srečal tudi s takratnim predsednikom Borisom Tadićem.

Državno odlikovanje je Vučić hollywoodskemu zvezdniku izročil ob dnevu državnosti na slovesnosti v Beogradu, kjer so nagrado prejeli tudi srbski politični predstavniki v balkanskih državah, med njimi Željka Cvijanović, predsednica Republike Srbske, Milan Knežević, srbski politik v Črni gori, nekdanji borci v vojni na Kosovu in drugi. Državno odlikovanje je prejel tudi ljubljanski župan Zoran Janković, in sicer za “posebne zasluge pri razvoju in utrjevanju sodelovanja in prijateljskih odnosov med Republiko Srbijo in Republiko Slovenijo”.