Sorodna novica DAF: Štiri desetletja zajedljivo zvestega nemško-ameriškega prijateljstva

Elevate si je za festivalsko temo letos izbral človeško naravo, s katero odpira osrednje vprašanje odnosa med ljudmi, naravo in tehnološkim razvojem. Medtem ko milijoni mladih po vsem svetu zahtevajo spremembo paradigme, učinke političnega nedelovanja pa doživlja še veliko več milijonov drugih ljudi, ki trpijo posledice tega. Vse to nedelovanje se še kar nadaljuje, četudi v znanstvenih krogih soglasno svarijo pred vplivi podnebnih sprememb.

Preplet glasbe, umetnosti in političnega diskurza
Poleg zgolj razpravljanja o tej temi se je mogoče odločiti tudi za ukrepanje. Lahko se informiramo in poiščemo načine za sodelovanje, interakcijo in aktiviranje ljudi okoli nas. Tako na letošnjem Elevatu pojem človeške narave predstavlja tematski okvir za festivalsko doživetje pretežno elektronske glasbe, umetnosti in političnega diskurza, so zapisali organizatorji.

MMC-jeva nagradna igra

V nagradni igri podeljujemo dve vstopnici (dvakrat po eno) za festivalske dogodke ob koncu tedna. Do torka, 25. februarja, do 12. ure nam na naslov mmc-kultura@rtvslo.si sporočite, katerega izvajalca letošnjega festivala Elevate si najbolj želite slišali v živo. Pravila o sodelovanju v nagradni igri si lahko preberete tukaj.

Festival bo odprla Ankathe Koi. Foto: Elevate/Lucia Bartl
Festival bo odprla Ankathe Koi. Foto: Elevate/Lucia Bartl

Več kot 30 dogodkov in 40 govorcev
16. Elevate bo med 4. in 8. marcem z več kot 30 dogodki in 40 mednarodnimi govorci povezal novinarje, znanstvenike in aktiviste. Med govorci bo tudi Simona Rakuša iz Slovenije, delujoča na področju koučinga in mentorstva za posameznike in organizacije. Dogajanje bo potekalo na prizoriščih Dom im Berg, Tunnel, Orpheum in Mausoleum.

Uvodni nastop bo letos pripadel avstrijski popproducentki in feministki Ankathe Koi, sicer pa so med množico nastopajočih tudi Bambonou, Daniel Avery, Sherelle, Peach, Ouri, Casual Gabberz, Jimi Tenor, Jan Jelinek, Gudrun Gut in Eva Jakimoska - Moska iz Slovenije.