"Zelo smo veseli, da smo dobili povabilo in se vključujemo v ta mednarodni festival umetnosti, ki nekako povezuje umetnike z vsega sveta, najboljše, ki so izbrani na natečajih. Veseli pa smo, da na Krasu odpira vrata prav češka ambasada, saj je Občina Miren-Kostanjevica pobratena z mestom Kralupy," je za STA povedala direktorica Zavoda za turizem Miren Kras Ariana Durnik.

Popoldanskega odprtja se bo med drugim udeležil predstavnik Veleposlaništva Češke republike v Sloveniji, navzoči pa bodo tudi trije češki umetniki, ki bodo teden dni ustvarjali v hiši Brinovka. Pridružilo se jim bo tudi 40 umetnikov, ki ustvarjajo na ostalih kulturnih ambasadah.

Začetek tega projekta sega v leto 2011, prve kulturne ambasade pa so nastale v Goriških brdih. Dela umetnikov, ki ustvarjajo na kulturnih ambasadah, bodo v petek, 13. oktobra, na ogled v Lokarjevi galeriji v Ajdovščini. "Odslej se vsako leto obeta vsaj teden dni druženja z umetniki iz vsega sveta," je o prihodnosti kulturne ambasade na Krasu povedala Durnik.