Stanič je za recital pripravil dela Mozarta, Liszta in Salvatoreja Sciarrina, izvedel pa bo tudi noviteto Tilna Slakana Intermezzo za klavir solo ter Tri stavke iz baleta Petruška Igorja Stravinskega, ki je po njegovem mnenju "pravi balet na klaviaturi" in eno najtežjih pianističnih skladb, kot piše v napovedi koncerta.

Stanič je po drugi nagradi tekmovanja Evrovizijski mladi glasbeniki leta 2014 v Kölnu stalen gost v slovenskih koncertnih dvoranah in solistično sodeluje z obema največjima slovenskima orkestroma – z Orkestrom Slovenske filharmonije (SF) in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Kritik časopisa Dnevnik Gregor Pompe ga je po nastopu v oranžnem abonmaju SF označil za pianista, "kakršnega smo doma čakali že dolgo".

Napovednik koncerta izpostavlja tudi njegovo izvedbo Schumannovega klavirskega koncerta v berlinski Koncertni hiši. Letos je bil med udeleženci prvega mednarodnega tekmovanja Festivala Ljubljana, kjer je prejel dve posebni nagradi, in sicer za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja in kot najboljši slovenski predstavnik na tekmovanju.

Stanič je zaključil magistrski študij klavirja z največjo pohvalo pri zaslužni profesorici Dubravki Tomšič Srebotnjak na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer zdaj deluje kot asistent. Dodatno se izpopolnjuje pri Stefanu Vladarju na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju. Kot zavzet interpret sodobne glasbe se s tega področja izobražuje še pri Mathilde Hoursiangou, piše v koncertnem listu.