Razstava, ki jo odpirajo ob 18. uri, je posvečena drevesu, tej prastari prispodobi povezave med nebom in zemljo. Zidar drevo upodablja različno, včasih skoraj realistično, drugič ga stilizira do čistega simbola, nikoli pa ga ne zanima formalna analiza zakonitosti njegove rasti, je ob razstavi zapisal kipar Jiri Bezlaj.

Zidarjeve v nepretrgani friz po stenah galerije razporejene podobe dopolnjujejo lesene skulpture, v katerih je še bolj očitno izraženo občudovanje drevesa.

Monumentalne, blizu minimalizmu, vedno ohranjajo osnovne značilnosti in naravno strukturo lesa. V navpične valovnice in spirale povezani majhni pozabljeni koščki lesa pa presenečajo s svojevrstno in prefinjeno dinamiko.

Zidar kdaj s pozlato jedra ali s kovinskim vložkom še dodatno poudarja svoje spoštovanje do gradiva svojih skulptur. Obdeluje ga z največjo mogočo tankočutnostjo in ročno spretnostjo, kakršne so bili sposobni stari vrhunski mojstri umetniške obdelave lesa. Njegova razstava je slavospev lepoti drevesa, še ugotavlja Bezlaj.