Pogosto označen za Svjatoslava Richterja bo sedemkratni nominiranec in dobitnik grammyja leta 1997 izvedel Sonato št. 14 v a-molu in Dunajsko pustno šalo Franza Schuberta, na sporedu pa bosta še dve deli Frederica Chopina Nokturno št. 2 v Des-duru in Sonata št. 3 v h-molu.

Bronfman je avtor bogatega zvočnega arhiva, med drugim tudi pri Deutsche Grammophon in Sony Classical, in sicer to že od debija s Simfoničnim orkestrom Montreal pod taktirko slovitega Zubina Mehte leta 1975. "Robustna silovitost, pod katero se skriva izjemna gracioznost, odseva briljantno poustvarjalnost, ki nikdar ne zapade v izumetničeno teatralnost ali pretirano gestikularnost, zvestoba skladateljevi intenciji pa vzbuja zaupanje poslušalstva pred razprodanimi dvoranami po svetu," so poudarili v Cankarjevem domu.

Pianist, rojen v Taškentu v Sovjetski zvezi, se je z družino leta 1973 izselil v Izrael, kjer je študiral pri pianistu Arieju Vardiju. V ZDA je študiral na Juilliard School, Marlboro School of Music in Glasbenem inštitutu Curtis. Je dobitnik nagrade Averyja Fisherja, enega najprestižnejših priznanj za dosežke ameriških instrumentalistov. Leta 2010 je prejel nagrado Jean Gimbel Lane za klavirsko igro, ki jo podeljuje Univerza Northwestern, leta 2015 pa častni doktorat konservatorija Manhattan School of Music.

Po lanskih nastopih na poletnih festivalih v Verbieru, Izraelu, Aspnu, Grand Tetonsu in Sun Valleyju je novembra z amsterdamskim Kraljevim orkestrom Concertgebouw obiskal Japonsko in Korejo, v ZDA pa bodo vso sezono sledila vnovična sodelovanja z Newyorškimi filharmoniki, Orkestrom iz Minnesote, simfoničnimi orkestri iz Bostona, Kansas Cityja, Milwaukeeja, Pittsburgha in San Francisca ter Narodnim simfoničnim orkestrom iz Washingtona.

V partnerstvu z Münchenskimi filharmoniki in s programom Brahmsovih klavirskih koncertov bo letos nastopil v Španiji in Carnegiejevi dvorani, sledili bodo evropski angažmaji z budimpeškim festivalskim orkestrom. Obsežno zimsko-pomladno recitalno gostovanje bo tako odprl v Ljubljani in nadaljeval v Milanu, Berlinu, Clevelandu, Chicagu, Vancouvru, Seattlu, San Franciscu, Los Angelesu in La Jolli ter na začetku maja sklenil v Carnegiejevi dvorani v New Yorku, so še zapisali v Cankarjevem domu.

Koncert je del srebrnega abonmaja.