Mansourjevo delo z naslovom Morje je moje je na ogled v preddverju muzeja MSUM+. Delo prikazuje žensko, deklico in dečka, ki z visoko dvignjenimi rokami korakajo po plaži. V rokah držijo pero, čopič, puško, oljčno vejico in ključ vrnitve, nad njimi pa leti bel golob. V ozadju se ljudje na plaži prepuščajo sprostitvi in zabavi.

Kot je zapisala kuratorka Rana Anani, je umetnik v sliko vključil temeljne prvine palestinskega boja. Z njo "izraža neomajno zavezanost nadaljevanju palestinskega odpora v vseh njegovih pojavnih oblikah in navkljub svetovni zatopljenosti vase in pomanjkanju pozornosti do palestinske stiske".

Mansour je slikar, kipar, pisec in karikaturist ter sodi med vodilne sodobne palestinske umetnike. Njegove slike, s katerimi se je predstavil po vsem svetu, odražajo palestinski boj. Leta 1987 je bil del kolektiva New Visions skupaj z umetniki Vero Tamari, Tayseerjem Barakatom in Nabilom Ananijem. Kolektiv je nastal kot odgovor na prvo intifado (1987–1993).

Umetnik je Moderni galeriji dovolil, da natisne njegovo umetniško delo in ga razstavi v okviru serije Komentar, ki so jo letos v celoti posvetili Palestini, so sporočili iz galerije.