Razpis za organizatorje rezidenčnih programov, ki bodo gostili umetnike in kulturne delavce, je odprt do 16. januarja, razpis za individualno mobilnost, namenjen umetnikom in kulturnim delavcem, pa do 31. maja.

Razpis za organizatorje oziroma gostitelje rezidenčnih programov za umetnike in kulturne delavce omogoča finančno podporo organizacijam in umetnikom, ki so registrirani kot pravne osebe in delujejo na področjih glasbe, literature, arhitekture, kulturne dediščine, oblikovanja in modnega oblikovanja, likovne umetnosti ter uprizoritvenih umetnosti.

Gostiteljska organizacija lahko prijavi od enega do petih mednarodnih umetnikov in kulturnih delavcev, ki so stari vsaj 18 let in bodo sodelovali v rezidenčnem projektu. Rezidenca lahko traja od 22 do 300 dni.

Razpis za individualno mobilnost je namenjen umetnikom in kulturnim delavcem, ki so stari vsaj 18 let in prebivajo v eni od 40 držav programa Ustvarjalna Evropa ter so dejavni v sektorjih arhitektura, kulturna dediščina, oblikovanje in modno oblikovanje, literatura, glasba, uprizoritvene in vizualne umetnosti, so danes sporočili z ministrstva za kulturo.