Pomagajo nam, da svoje najljubše vsebine in kreativne projekte, lažje vzamemo s seboj na pot, beležimo nepozabne trenutke, izrazimo svojo ustvarjalnost ter enostavno zapišemo svoje ideje takoj, ko se nam porodijo. Seveda je mogoče enako delo opraviti brez tablic, vendar se boste že ob prvi uporabi spraševali, zakaj si je niste omislili že prej.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Tablice so zaradi različnih velikosti in cene primerne za različne starostne in delovne skupine. Nanje prisegajo predvsem zaposleni v kreativnih industrijah in tisti, ki so pogosto na poti. V času šolanja na daljavo so se v zadnjem času z njimi pogosteje začeli srečevati tudi mlajši uporabniki – osnovnošolci. Tablice so številnim v času šolanja od doma omogočile lažje, hitrejše in bolj zabavno učenje. Ob vrnitvi v predavalnice pa so tablični računalniki ponovno postali stalni spremljevalci dijakov in študentov. Ustvarjanje zapiskov s tablico ob pomoči tipkovnice ali S pisala (pri nekaterih modelih) je enostavno, deljenje zapiskov s prijatelji pa hitrejše in bistveno lažje. S pisalo je sedaj vključeno tudi že pri cenovno dostopnejših modelih kot sta Tab S6 Lite in Tab S7 FE.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Z digitanimi boni za nakup tehnološke opreme si bodo šoloobvezni otroci zadnjih treh razredov osnovne šole, dijaki, študentje in starejši udeleženci subvencioniranega izobraževanja lažje privoščili lastno tablico. Koriščenje digitalnega bona '22 bo za vse upravičence mogoče od sredine junija dalje. Nakup tablice je prav v tem trenutku smiselen tudi zato, ker vam Samsung do konca junija (oz. do porabe zalog) ob nakupu tabličnih računalnikov iz serije Galaxy Tab S8, Tab A8 in Tab S6 Lite podari tudi Book Cover. Več o akciji si lahko preberete na povezavi.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Piši in riši kot po pravem papirju z novo Galaxy Tab S serijo

Novi tablični računalniki Samsung iz Galaxy Tab S serije S8, S8+ in S8 Ultra prinašajo številne izboljšave. Vsi ponujajo kakovost videoposnetkov v 4K, imajo dvojno zadnjo kamera s 13 in 6 MP ter sprednjo kamero z 12 MP. Premikanje po ekranu olajša S Pen pisalo, s katerim boste

lahko ustvarili čudovite in natančne skice. Že narejene skice lahko fotografirate in nato nadaljujete z risanjem. Občutek bo enak kot risanje po pravem papirju z navadnim svinčnikom. V povezavi s to serijo tablic velja omeniti tudi sodelovanje s Clip Studio Paint1, ki v povezavi vašo tablico spremeni v digitalno barvno paleto, vaše pero S Pen v čopič in obsežen zaslon Galaxy Tab S8 v platno. To ni primerno samo za umetnike, ampak tudi študente, ki lahko svoje predstavitve naredijo bolj zanimive.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Vse tablice imajo ohišje iz Armor Aluminium materiala, zaslon pa je opremljen s Super AMOLED. Vse tablice podpirajo Samsung Dex, ki omogoča, da imate odprtih več oken hkrati. Tablice imajo tudi najhitrejši procesor v tabličnih računalnikih Galaxy doslej - 4nm čip.

Razlika med tablicami je predvsem v velikosti. Galaxy Tab S8 Ultra ponuja vrhunsko izkušnjo na tabličnem računalniku. S svojim 37 centimetrov (14,6 palcev) velikim zaslonom je največja v skupini. Nekoliko manjši model Tab S8 + ima zaslon velik 31,49 centimetrov (12,4 palcev), najmanjši osnovni Tab S8 pa 27,94 centimetrov (11 palcev). Sam okvir je zelo tanek in v globino meri le 6,3 milimetre.

Tablico lahko spremenite tudi v zaslon za večopravilnost z nadgradnjo funkcije DeX, saj ta preklopi iz tabličnega v namizni način. Z njim boste lahko delili zaslon tablice na drugem zunanjem zaslonu. To je odlična povezava za profesorje, ki svoja predavanja prinašate na zunanjih diskih. Preprosto povežete naprave, hkrati pa imate nadzor iz tablice. Če želite poslušati svojo najljubšo glasbo ali si ogledali deli serije, bodo za kristalno čist zvok poskrbeli kar štirje Dolby Atmos zvočniki.

Poleg odlične kamere, zvoka in dizajna je Samsung poskrbel tudi za zmogljivo baterijo, ki vas ne bo pustila na cedilu. Vsi trije modeli podpirajo hitro polnjenje s 45W, ki baterijo popolnoma napolni v zgolj 80 minutah.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Ugodnosti ob nakupu

Izberite tablični računalnik iz serije Galaxy Tab S8, Tab A8 ali Tab S6 Lite, Samsung pa vam podari ovitek. Akcija velja do konca junija pod pogojem registracije v aplikaciji Samsung Members najkasneje do 15.7.2022 ali do razprodaje zalog. Za več informacij obiščite: https://www.samsung.com/si/offer/great-price-better-gift/.


1 Galaxy. Na voljo sta PRO in EX različici Clip Studio Paint. Prednalaganje je podprto na izbranih trgih. Clip Studio Paint za Galaxy lahko prenesete iz trgovine Galaxy Store. Podprti jeziki za nastavitve programske opreme: angleščina, francoščina, nemščina, japonščina, korejščina, španščina in tradicionalna kitajščina. Za vnos besedila arabščina, hebrejščina in urdu še niso podprti. Funkcija daljinskega upravljalnika "Companion Mode", ki je podprta na tablicah in pametnih telefonih Galaxy z Androidom 9 ali novejšim. Za "Companion Mode" morata biti tako gostiteljski kot daljinski upravljalnik povezani v isto omrežje Wi-Fi. Povezljivost se lahko razlikuje glede na Wi-Fi. Pogoji storitve se lahko razlikujejo glede na trg.