Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Evropske volitve 2024 SDS, NSi in SLS z najbolj zanesljivo volilno bazo, čvrsta tudi baza Gibanja Svoboda

Na osnovi raziskav, ki sta jih teden dni pred evropskimi volitvami za Dnevnik in Delo izvedli agenciji Ninamedia in Mediana, je mogoče napovedati, da bo zmagovalka volitev v Sloveniji stranka SDS, drugo mesto bo predvidoma osvojilo Gibanje Svoboda.

100

Srbija Lokalne volitve v Srbiji minile v znamenju incidentov. SNS zmagal.

V 89 srbskih mestih, tudi v Beogradu, Novem Sadu in Nišu, so potekale lokalne volitve. Minile so v znamenju poročil o nepravilnostih, kot sta kupovanje glasov in organizirani prevoz volivcev z avtobusi na volišča. SNS je sporočil, da je zmagovalec.

10

Štiri helikopterske intervencije v enem dnevu Izpod okna na Prisojniku in z Male Mojstrovke reševali poškodovani pohodnici

Iz Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) so sporočili, da so morali v nedeljo kar štirikrat posredovati s helikopterjem. Nestanovitno vreme jo je kljub začetku meteorološkega poletja zagodlo marsikomu.

Skupaj za našo Obalo "Otroci vidijo, kakšno svinjarijo puščamo za sabo predvsem odrasli"

Številni prostovoljci, potapljači ter letos prvič tudi kajakaši in drugi športniki so v Kopru združili moči v tradicionalni čistilni akciji Skupaj za našo Obalo, ki je potekala tretje leto zapored.

Nova skakalna svatba Poročila se je olimpijska zmagovalka Urša Bogataj

Usodni da je dahnila smučarska skakalka in dvakratna olimpijska zmagovalka Urša Bogataj. Večno zvestobo je obljubila Sandiju Križnarju, bratu Nike Križnar (zdaj Vodan).

1

Novice

Vojna v Gazi Na Netanjahuja pritiskajo tako zagovorniki kot nasprotniki dogovora. Hamas: Predlog je pozitiven.

Izraelska ministra Smotrič in Ben-Gvir sta zagrozila z odstopom in razpadom vladajoče koalicije, če bo premier Benjamin Netanjahu sprejel predlog ZDA o končanju vojne v Gazi. Na ulicah Tel Aviva pa je množica zahtevala privolitev v dogovor.

112

Vojna v Ukrajini Zelenski: Kitajska in Rusija skušata spodkopati mirovni vrh v Švici

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ob robu varnostne konference Shangri-la v Singapurju Rusijo in Kitajsko obtožil, da skušata prepričati države, naj se ne udeležijo mirovne konference za Ukrajino sredi junija v Švici.

80

Evropa Umrl je policist, ki je bil v petek v Mannheimu ranjen v napadu z nožem

29-letni nemški policist, ki je bil v petek v Mannheimu ranjen v napadu na udeležence desničarskega shoda, je umrl, so sporočile oblasti. Napad z nožem je izvedel 25-letnik, ki je huje ranil šest ljudi.

Šport

Priprave na EP V družbi otrok opravili nedeljski trening

Slovenska nogometna reprezentanca je v nedeljo na Brdu nadaljevala intenzivne priprave na evropsko prvenstvo, dan pa so reprezentantom popestrili otroci, ki so si ogledali vadbo in se srečali z nogometaši.

1

Po Dofineji Roglič na varnem v glavnini, sprint prve etape Pedersenu

Uvodna etapa 76. Kriterija po Dofineji je prinesla edino pravo priložnost sprinterjem in ti so jo tudi pograbili. Zmagovalec prve etape je Danec Mads Pedersen. Na dirke se je vrnil Primož Roglič, ki spada med favorite, a vseeno je to generalka za Tour.

204

Finale Lige NBA Kyrie Irving v Bostonu "persona non grata"

V letošnji končnici igra v svoji najboljši izvedbi Kyrie Irving, ki ima razburljivo zgodovino z Bostonom, tekmecem košarkarjev Dallasa v velikem finalu Lige NBA. V TD Gardnu je KAI najbolj nezaželena oseba.

92

Rokomet Ana Gros kot prva strelka finala z Györom osvojila Ligo prvakinj

V tretje gre res rado. Ana Gros je v svojem tretjem finalu dočakala slavje v Ligi prvakinj, pri tem pa je slovenska rokometašica s šestimi goli odigrala ključno vlogo pri zmagi Györa v finalu zaključnega turnirja v Budimpešti nad Bietigheimom s 30:24.

8

Uradno Mbappe podpisal petletno pogodbo z Real Madridom

Francoski napadalec in eden največjih nogometnih zvezdnikov na svetu Kylian Mbappe je tudi uradno podpisal pogodbo z Realom iz Madrida. Član novopečenega evropskega prvaka bo postal 30. junija, potem ko se mu izteče pogodba s PSG-jem.

27
Oglasno sporočilo

Posodobite na Windows 11 in Office 2021 za 10,99 € še danes in delajte bolj pametno

Dobro je uporabljati računalnik za delo in igro, ampak ne glede na to, ali opravljate samo osnovne naloge ali vodite podjetje, boste prej ali slej potrebovali programe za pisanje, preverjanje besedil, računanje in ustvarjanje predstavitev.

Roland Garros Dimitrov ostaja uganka za Hurkacza, Moutet malce zastrašil Sinnerja

Nedeljo je v Roland Garrosu končal Jannik Sinner, ki je imel kar nekaj težav s Corentinom Moutetom. Predtem je Grigor Dimitrov tudi na šestem medsebojnem dvoboju premagal Huberta Hurkacza in se pri 33 letih prvič uvrstil v četrtfinale Pariza.

21
Več

Kultura

Boni za kulturo Bodo kulturne bone za mlade uvedli na ravni celotne Evropske unije?

Po več nacionalnih programih, ki mladim podeljujejo bone za kulturne dogodke ali dobrine, je nemška ministrica za kulturo Claudia Roth napovedala razširitev programa kulturne izkaznice na raven celotne Evropske unije.

26

Dediščina 60 let akademske folklorne skupine Študent

Akademska folklorna skupina Študent praznuje 60 let delovanja. V tem času je postala priznani nosilec slovenske folklorne tradicije in je naše običaje predstavila v številnih krajih po svetu.

Urbanizem in prostorsko načrtovanje Bienalna nagrada Maksa Fabianija za uresničevanje prostorske vizije Ljubljane

V Gradu Štanjel so podelili bienalno nagrado Maksa Fabianija 2023 Janezu Koželju za projekt Ljubljana 2025. Odprli so razstavo del, podelili tri priznanja in študentsko štipendijo. Nagrada spodbuja strokovnost in participacijo v prostorskem načrtovanju.

4
Več

Zabava in slog

"Batgirl" Taylor Momsen med koncertom ugriznil netopir

Taylor Momsen, pevka skupine The Pretty Reckless, je med nastopom v Španiji ugotovila, da se je za rob njene obleke zataknil netopir. Prikupna žival se je oklepala njene noge, a jo je nato še ugriznila, zato se je morala zvezdnica cepiti proti steklini.

9

Znani Sestri Hadid milijon dolarjev namenili palestinskim humanitarnim organizacijam

Sestri Gigi in Bella Hadid že ves čas glasno opozarjata na Palestince, ki jih je prizadela vojna v Gazi. Hčeri palestinskega nepremičninskega mogotca sta se tako odločili, da bosta štirim humanitarnim organizacijam namenili milijon dolarjev.

5

Nasveti David Beckham s Karlom III. našel skupno točko – čebelarstvo

David Beckham, ki je postal uradni ambasador dobrodelne organizacije Karla III., je bil navdušen, da sta si med pogovorom o kraljevem delu izmenjala tudi čebelarske nasvete. Strast do čebelarjenja je nogometaš razvil med pandemijo.

3

Pestro Novo Gorico zavzela festivala za ljubitelje živali in pravljic

V središču Nove Gorice bosta danes v okviru prireditve Dežela prijateljev potekala Festival za ljubitelje živali, ki je namenjen ozaveščanju o skrbi za živali in okolje, ter Robin Hud festival, na katerem bodo lahko najmlajši odkrivali pravljične dežele.

Sveže prepovedi V Benetkah uradno prepovedane velike skupine turistov in glasni zvočniki

V zgodovinskem mestu Benetke so začele veljati nove omejitve, s katerimi želijo oblasti zmanjšati vpliv množičnega turizma. Po novem so v mestu dovoljene le skupine do 25 ljudi, prepovedana je uporaba glasnih zvočnikov.

1
Oglasno sporočilo

Preverite 5 korakov do uresničitve vaših sanj

KDL omogoča hitro in enostavno pridobitev potrošniškega posojila. Proces je enostaven, hiter in brez nepotrebne birokracije. Uresničite svoje sanje že danes s KDL potrošniškim posojilom!

Avtomobilnost Znamka, ki hitrost nosi v svojem imenu

V Avtomobilnosti smo preizkusili kar dva nova Cuprina modela. Prvi SUV znamke tavascan in hitrejšo različico borna z oznako VZ.

14
Več

Uredniški izbor

Letalska industrija Neslavni padec Boeinga: od ponosa Amerike do fiaskov po tekočem traku

"Če niste še nikdar leteli, boste odkrili, da je polet na Boeingovem letalu eden najvznemirljivejših delov vašega potovanja," se bere oglas za Boeing iz leta 1966. To so bili neki drugi časi in Boeing je slovel kot eno najuglednejših ameriških podjetij.

196

Intervju “Mario Lassnig je včasih težko razumeti brez obsojanja. A izžarevala je neko notranjo svetlobo."

Ko je režiserka Anja Salomonowitz snemala film o Marii Lassnig, je pred kamero povabila več poznavalcev njenega dela. Na koncu ni uporabila nobenega od pogovorov. Zgodbo o umetnici je povedala na svoj način, ki se ogiba pravilom klasične biografije.

1

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

208

Afrika Suše in iskanje zlata ogrožajo pridelek kakava, zaradi česar grozijo višje cene čokolade

Čokolada bi se lahko kmalu drastično podražila zaradi krize s kakavom, ki dosega rekordne cene po številnih težavah v glavnih pridelovalkah v Zahodni Afriki, kjer pridelek ogrožajo suše in bolezni, vse hujši vpliv pa ima tudi nezakonito rudarjenje zlata.

48
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Hej, hej, hej

Danes o slovenskem športu. A ne – kako stereotipno – o njegovih mogočnih zmagah, temveč o njegovih grenkih porazih. Slovenski šport je namreč izgubil … Izgubil je svoj slogan in s tem mu grozi, da izgubi najprej navijače, posledično pa še svoje bistvo.

6

Urban Praprotnik Rugljeva zapuščina ljubiteljskega teka

Ne vem prav dobro, kaj sem delal tistega pomladnega deževnega dne leta 1995 v okolici državnega zbora v Ljubljani. Spomnim pa se začudenosti, ko sem videl, da okoli njega kroži skupina tekačev. Pozneje sem izvedel, da tečejo v podporo dr. Janezu Ruglju.

Slavko Jerič Pogačarjev učinek: Kljub prevladi gorenjskega volka gledamo zanimiv Giro

Dirka po Italiji gre počasi h koncu, zmaga se obeta prvemu favoritu Tadeju Pogačarju, ki ima pred zasledovalci res ogromno prednost. Marsikdo bi pomislil, da gre za preveč monotono dirko, a Giro je vseeno zanimiv in vznemirljiv.

113

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Preprosto fantastično!

Ko se bliža poletje, je treba okrepiti shizofreni odnos Slovencev do sosedov Hrvatov. Gre namreč za to, da večina Slovencev dopustuje na hrvaški obali, mnogi od njih v svojih lastnih objektih, po drugi strani pa negujemo hrvaško-slovenski spor okoli meje.

2
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov